“Moji rezultati sa reprezentacijom su potcenjeni”, rekao je Mladen Krstajić i bio je ozbiljan

0
Profimedia

Bivši selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić analizirao je svoj rad sa “Orlovima”, a takvu analizu niko do sada nije napravio.

“Rezultati koje sam postigao sa reprezentacijom su potcenjeni. Sada se vidi da ni ta Liga nacija nije bila takmičenje da se tek tako igra. Šansu sam na terenu pružio mladim igračima, oni bi trebalo da budu duže zajedno u timu, da stvorimo okosnicu. Međutim, problem je što nema kontinuiteta u radu. Sad i moj naslednik Ljubiša Tumbaković ima isti problem”, rekao je Krstajić za “Sportski žurnal”.

Kao bitnu stvar u vezi sa oscilacijama reprezentacije ističe to što se u Srbiji nikad ne zna da li je prioritet rezultat ili razvoj mladih igrača.

“Ako nekad nešto presečemo onda nema potrebe da se ponovo vraćamo na iste stvari. To crpi i oduzima energiju. Ni sada mi se neke stvari ne sviđaju – Sergej Milinković Savić, Uroš Spajić, Miloš Veljković, Marko Grujić nemaju kontunitet igara u državnom timu, a mora im se dati šansa. Kad će igrati ako neće sada, u ovim godinama i formi”.

Bivši selektor se vratio i na ubedljiv poraz od Ukrajine.

“Desilo se, takav dan se dogodio, neobjašnjivo za sve nas. Preuzeo sam odgovornost i nikad ne bežim od toga, iako ima tu nekih stvari koje nisu za javnost. Da smo recimo u Ukrajini poraženi sa 1:0 ne bi se digla tolika frka u javnosti, jer i posle bilo kojeg poraza tu znali smo da nam je neophodan bod u Beogradu protiv Portugaije”.

Na kraju je, naravno, kritikovao i novinare.