“Moje mišljenje je da je Instagram najefikasniji”: Patrijarha Porfirija obradovao veliki broj pratilaca…

0
Printscreen/YouTube/RTS

(Beta) – Patrijarh Srpske pravoslavne crkve (SPC) Porfirije izjavio je da ga je iskreno obradovalo što je njegovu zvaničnu Instagram stranicu već u prvih nekoliko sati počelo da prati više od 10.000 korisnika, a da je ta društvena mreža po svojoj brzini, dostupnosti i ekonomičnosti jedan od najefikasnijih načina za komunikaciju.

U saopštenju SPC povodom početka Velikogospojinskog posta se navodi da je patrijarh Porfirije putem društvenih mreža želeo da izadje u susret interesovanju vernika, “ali i celokupne domaće i inostrane javnosti, o njegovom radu, stavovima i mišljenjima”.

“Ne samo tradicionalni, linearni mediji (štampa, radio i televizija), nego čak i internet portali… po brzini, globalnoj dostupnosti, pa i ekonomičnosti, što je isto tako važno, zaostaju za društvenim medijima, a moje je mišljenje da je u tom smislu najefikasniji Instagram”, naveo je patrijarh SPC.

On je dodao da je namera da se vernicima SPC, ali i drugim zainteresovanima, kroz reči o bilo kojoj važnoj aktuelnoj temi, i odgovarajućim ilustracijama, upućuje porukua Jevandjelja.

“I, na posletku, sa zadovoljstvom na pitanje (novinara) ‘da li su u planu i drugi slični koraci’, ističem da, zajedno sa saradnicima, nameravam da unapredim misiju Crkve koristeći sve alate koje nam savremena tehnologija stavlja na raspolaganje”, zaključio je patrijarh Porfirije.