“Moje javno izneto mišljenje samo bi produbilo moj sukob sa vlastima i sa univerzitetskim profesorima”: Miroslav Mišković za novi Nedeljnik

0
Fotografija: Nebojša Babić

Nijednog trenutka kad smo počinjali posao, nisam mogao da zamislim da će Delta posle trideset godina izgledati ovako. Delta je više nego što sam zamišljao, jer ovo što smo danas niko nije mogao da pretpostavi. Vodeća smo kompanija u regionu, poslujemo od Triglava do Crnog mora. A pogotovo nisam mogao da zamislim da će Centar Sava biti u našem vlasništvu.

Ovako je Miroslav Mišković, osnivač, vlasnik i predsednik kompanije Delta holding odgovorio na pitanje da li je danas Delta ono što je zamišljao i želeo 1991. godine kad je osnivao firmu.

“Pre 15 godina imao sam jednu poruku koja je aktuelna i sada. Tiče se politike i biznisa. Možda naši političari žele da u Srbiji imaju kompanije kao što su Simens, Majkrosoft, Zara i njihove vlasnike. Ali, nemaju. Imaju nas. Možda i mi želimo da imamo Angelu Merkel, Bajdena… ali, nažalost, nemamo. Nego imamo ovakve naše političare. To sam rekao pre 15 godina i sada ponavljam isti poziv jer je i dalje aktuelan. Moramo da razgovaramo jer niti naši političari imaju bolje privrednike od nas, niti mi imamo bolje političare od njih. Saradnjom možemo da stignemo do cilja, što narod od nas očekuje. A poruka za ovu godinu je – znanje, znanje, znanje. Izazov mi je da o tome pišem u novoj knjizi. Sve je u životu znanje, bez znanja nema ništa”, naveo je Mišković.

Na opasku saradnika Nedeljnika Miše Brkića da je “dugo ćutao”, Mišković odgovara:

“Nisam čovek koji može da govori nešto što drugi misle. Moje javno izneto mišljenje samo bi produbilo moj sukob sa vlastima i sa univerzitetskim profesorima. Zato sam se povlačio iz javnog dijaloga…”

Ceo intervju Miše Brkića objavljen je u novom Nedeljniku, koji je na svim kioscima od četvrtka, 4. februara

Digitalno izdanje i pretplata na nstore.rs