“Moja najveća radost bila je naš susret 30. avgusta uoči ponoći. Taj tvoj zagrljaj nosiću do potonje ure”: Zdravko Krivokapić na sahrani mitropolitu Amfilohiju

1
screenshot/RTS

“Oprosti nam ako smo te čime uvrijedili i ne prestaj se moliti za nas”, poručio je mandatar za sastav nove crnogorske vlade Zdravko Krivokapić posle opela mitropolitu Amfilohiju, koje je održano u podgoričkom Sabornbom hramu.

“Današnji dan je dan svih litija u Crnj Gori koje predvodi Amfilohije”, kazao je Zdravko Krivokapić na sahrani mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija.

On je istakao je da mu je najradosniji susret sa Amfilohijem bio 30. avgusta uoči ponoći, te da će odzvanjati reči koje mu je rekao: “Blago meni”.

“Današnji dan je litija svih dosad litija i danas je predvodi niko drugi nego naš mili mitropolit. Pogledaj još jednom na narod svoj mili mitropolite. Vakrsnuo si Crnu Goru. Svaki susret sa tobom bio je radost i učenje. Moja najveća radost bila je naš susret 30. avgusta uoči ponoći. Taj tvoj zagrljaj nosiću do potonje ure, a reči koje si izgovorio neka odzvanjaju u svačijim srcima, a rekao si ‘Blago meni’. Ovo je izuzetan gubitak za na narod, ali i za svo pravoslavlje, rekao je Krivokapić.

1 KOMENTAR

  1. Bravo za Krivokapica, pravi covek, porodican, kulturan a ne ko ovi nasi, ne znaju ni za Boga, porodicu, korumpirani, neljudi

Comments are closed.