Poznati holivudski reditelj Kventin Tarantino izjavio je da ne želi da snima „savremeni film“ i da još ima vere u „pravu“ kinematografiju, iako se, kako kako ocenjuje, „pejzaž promenio“.

„Ne bih snimao film o današnjem Holivudu i istina je da ne gledam puno nove filmove. Naravno, i dalje ih nenormalno mnogo gledam, ali većina su oni stari dobri filmovi“, rekao je Tarantino u intervjuu za Politiku.

Osvrnuo se i na eru superheroja i čuvenih „Marvelovih“ stripova.

„Kada su se ‘Marvelovi’ stripovi pojavili imao sam 27 godina i mislio sam da je to najbolja stvar na svetu. Sada imam 55 godina pa ‘Marvelovim’ junacima ne bih odgovarao kao što sam to mogao nekada. Takva vrsta superheroja nije za mene“, navodi Tarantino.

Govoreći o vremenu u kojem živimo, napominje da nije aktivan na društvenim mrežama.

„Nisam na ‘Fejsbuku’, ‘Tviteru’, ‘Snepčetu’ i nečem sličnom od tog smeća i ne znam šta se tamo događa“, navodi Tarantino i dodaje da više voli vreme pre mobilnih telefona.

„Ne tražim sebe na internetu. Čak i kada mi kažu da zbog mene gori ‘Tviter’, ja im odgovaram: ‘Pa šta?’ Sve to me uopšte ne dodiruje“, poručuje poznati reditelj.

Posle svetske premijere na 72. Kanskom festivalu i nedavnog ulaska u američke bioskope Tarantinovo ostvarenje „Bilo jednom u Holivudu” od danas se prikazuje u bioskopima širom Srbije.

Tarantinov deveti film u karijeri je priča o izbledeloj televizijskoj zvezdi koju tumači Leonardo Dikaprio i njegovom prijateljstvu s dublerom kaskaderom koga glumi Bred Pit. To je priča o Holivudu 1969. godine koji je ostao obeležen ubistvom Šeron Tejt koju je Tarantino, ipak, u filmu „spasio“.

„Slučaj ubistva Šeron Tejt i dan-danas užasava i čitav taj događaj je gotovo nezamisliv. Kako je Čarls Menson uspeo da zavede toliko veliki broj mladića i devojaka? Jednostavno, to nema smisla. Što više naučite o ovom događaju i čitavoj priči, to ona postaje sve nejasnija. Mislim da upravo nemogućnost da sve to shvatimo izaziva sve veću radoznalost. Šeron Tejt je bila lepa, mlada glumica, uskoro je trebalo da postane i majka i ja sam u filmu želeo da joj dam šansu za budućnost, kao što sam to dao i svojim glavnim junacima“, rekao je Tarantino.

On je rekao da nije pitao za dozvolu Romana Polanskog.

„Nisam hteo da otvaram tu Pandorinu kutiju. Nisam hteo da mi on odgovori negativno, pa ga nisam ni pitao.“

Tarantino je rekao i da ga ne dotiču preterano kritike na račun toga kako je u filmu predstavio žene, tačnije Šeron Tejt.

„Uopšte se ne bavim tom problematikom u „Bilo jednom u Holivudu”. Naporno sam radio da ne dopustim da društvena kritika utiče na moj rad. Moj posao nije da se brinem o društvenoj kritici, moj posao je da je ignorišem. Mogu da dobijem pozitivne ili negativne reakcije, ali to je to. Usput budi rečeno, današnje vreme neće trajati zauvek, ali se nadam da moji filmovi hoće. Film „Bilo jednom u Holivudu” danas možete interpretirati na jedan način, a za 20 godina na sasvim drugačiji. Sve je stvar percepcije“, rekao je poznati režiser.

Komentara

 1. Miloš1976
  15. август 2019. 13:53

  Najbolji reditelj današnjice,svidelo se to nekome ili ne...

  1. Bole
   15. август 2019. 18:04

   Blago tebi...

   1. Trevor
    18. август 2019. 11:32

    Blago njemu i svima ostalima koji su u ovom raspadu od vremena sacuvali gram razuma. Popile su vam glupštvene mreze ono malo mozga sto vam je priroda dala.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.