Vest da je Nikola Đuričko odlučio da napusti Srbiju skoro da i nije vest, koliko je to očekivano. Ima nečeg intrigantnog u glumačkim biografijama, od Žanke Stokić i Čkalje do današnjih dana, a o čemu je nedavno progovorila i upravnica Narodnog pozorišta Ivana Vujić.

Jer, glumac prima nagradu za životno delo i istovremeno razmišlja kako da prehrani porodicu, glumac mora da snimi reklamu da bi otplatio kredit, glumcu publika najduže aplaudira, a on posle predstava prebrojava u novčaniku hoće li imati dovoljno da plati piće ekipi u bifeu.

„Nikada položaj pozorišnih glumaca u Srbiji nije bio kakav zaslužuju“, kaže Ljubivoje Tadić.

„Moj otac i stric (Rastko i Ljuba, prim. aut.), izvanredni glumci, delili su jedno tamno SSSR odelo (svadbe, sahrane, svečanosti, recitali) i kada su Ljubu polili na nekoj predstavi Bitefa brašnom i vodom, zamrzeli su Bitef i na kredit kupili dva odela“, priča Tadić i podseća kako ni u prethodnim vremenima nije bilo bolje.

„Raša Plaović piše u svojim beleškama da su glumci, posebno oni koji znaju da pevaju i igraju, jedva čekali decembar, jer su tada u mnogim lokalima i klubovima bili zabavni programi i prilika da nešto zarade“, kaže Ljubivoje Tadić.

Prvaci Drame Narodnog pozorišta Nada Šargin i Ljubivoje Tadić govore za novi broj Nedeljnika o onome što i doslovno ostaje iza zavese.

Ceo tekst čitajte u novom Nedeljniku, koji je na svim kioscima od četvrtka, 19. septembra. Digitalno izdanje dostupno je na Novinarnici.

Na poklon svim čitaocima novi broj Mond diplomatika

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.