“Moj omiljeni nadimak? O’Nilović. Svi koji se prezivaju na ‘vić’ su sjajni košarkaši i šuteri”: Šekil O’Nil o najboljim strancima u NBA ligi

0
Foto: Profimedia

Stranci vole Zrće, vole provod koji pružaju Jadran, Hvar i Hrvatska u kombinaciji sa neprestanim žurkama. Jednu od boljih žurki na Zrću ovog leta napravio je Šekil O’Nil. Legendarni košarkaš ne može da se podiči time da je njegova muzička karijera makar blizu nivoa košarkaške, ali je publika uživala u njegovom nastupu.

A pre nastupa interjvui i priča o košarci, naravno. U razgovoru sa novinarima 24sata.hr Šek je veliku pažnju posvetio igračima sa ovih prostora.

“Najbolji stranac u NBA ligi? Dvojica su. Prvi je bio Dražen Petrović, a drugi Šekil Onilović”, rekao je O’Nil uz osmeh.

On je objasnio da je Dražena spomenuo i u jednoj od svojih pesama jer je legendarni košarkaš bio vrhunski šuter, a prisetio se i utakmice u kojoj je Petrović postigao 52 poena.

Zapavo, ONil je istakao da su svi igrači sa prostora bivše Jugoslavije odlični u šutu.

“Rekao sam stotinu puta sigurno. Svi sa ‘ić’ ili ‘vić’ u prezimenu su odlični šuteri. Igrači iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine. Nikada nisam video nekog igrača iz tih zemalja koji ne šutira dobro. Jednom sam pogodio 12 slobodnih bacanja zaredom i kada su me novinari pitali kako sam to uspeo, rekao sam im da je to zato što se prezivam Onilović. To mi je omiljeni nadimak”, objasnio je Šek.

To nije prvi put da jedan od najboljih centara NBA lige svih vremena spominje prezime Onilović i da ističe kvalitete igrača iz regiona.

Kada je Bogdan Bogdanović trojkom u poslednjoj sekundi doneo pobedu svom Sakramentu, protiv Lejkersa, O’Nil je podsetio da je Bogdanović Srbin i da svi sa ‘vić’ u prezimenu to mogu da urade kad god žele.

Takođe, kada je upoznao Nikolu Vučevića, tokom snimanja reklame na Vučevićevom koledžu, Šek mu se takođe predstavio kao Onilović.