“Moj dragi drug, najbolji Sarajlija”; “Jedno od najvažnijih fudbalskih imena Jugoslavije”: Oproštaj od Ivice Osima

0
EPA/PAUL HEIGH

Društvene mreže preplavljene su poslednjim pozdravima preminulom jugoslovenskom fudbaleru i treneru Ivici Osimu, koji je ostavio dubok trag na prostorima bivše Jugoslavije, ali i Austrije i Japana.

Prijatelji, navijači i poštovaoci lika i dela Ivice Osima opraštaju se od jednog od najvećih jugoslovenskih trenera.

Bogdan Tanjević se takođe oprostio od prijatelja.

“Moj dragi drug, čitavog života, moj komšija, njegova deca, njegova Asima, svi mi… U najtežoj boli… Otišao nam je Najveći i najbolji Sarajlija… Na slici, nakon što smo Ivica Šarić i ja otpevali Кonjuh planinom, njemu u čast”, napisao je na Tviteru čuveni košarkaški trener Bogdan Tanjević.

Fudbalski klub Partizan, čiji je Osim trener bio u sezoni 1991/92, uputio je saučešće porodici i prijateljima.

“U ranim prepodnevnim časovima, iznenada nas je napustio legendarni jugoslovenski igrač i trener i nekadašnji trener crno-belih, Ivica Osim. FК Partizan izražava iskreno saučešće prijateljima i porodici”, stoji u tvitu crno-belih.

A njegov Željezničar?

“Ivice, počivaj u miru. S velikom tugom obaveštavamo javnost da je preminuo Osim. Najveća legenda Željezničara. Slavićemo tvoje ime, dok u nama srce bije”, poručili su iz kluba.

I Fudbalski savez Srbije evocirao je najlepše uspomene.

Svoje je rekao i Lekip.

Od Osima se oprostio i njegov nekadašnji klub Šturm iz Graca, ali i nekadašnji reprezentativci Japana, koje je Osim predvodio 2006. i 2007. godine.

Selektor reperezentacije Srbije, Dragan Stojković Piksi, rekao je da je Ivica Osim ostavio dubok trag u njegovoj karijeri.

“Prilično me je pogodila vest o njegovom odlasku. Ostavio je dubok trag u mojoj igračkoj karijeri. Mundijal u Italiji i sve što smo tamo doživeli ostaće u posebnom sećanju. Pamtiću ga kao inteligentnog čoveka i fudbalskog stratega koji je imao sjajnu intuiciju. Ivica Osim je bio jedno od najznačajnijih fudbalskih imena nekadašnje Jugoslavije i tako će ostati upamćen”, izjavio je Stojković.

Ivica Osim preminuo je juče u Gracu u 81. godini.