Mogu da zamislim da mi Radojičić predaje kabinet gradonačelnika: Dobrica Veselinović iz Ne davimo Beograd o izborima, opoziciji u više kolona, korupciji, zagađenju…

0
Fotografija: Igor Pavićević

Kako se po političkim kuloarima širio glas da bi u eventualnoj raspodeli opozicionih karata NDMBG mogao da ponudi kandidata za gradonačelnika na eventualnoj zajedničkoj listi, razgovarali smo sa Dobricom Veselinovićem o nastupajućim izborima, odnosima NDMBG sa drugim strankama opozicije, da li su imali konkretne ponude, zašto su odjednom počeli da insistiraju na “zelenoj politici”, da li sebe vidi kao budućeg gradonačelnika. I da, pitali smo ga i to – da li bi ako postane “neka vlast” stavio kravatu.

Za početak nam kaže da će pokret „Ne davimo Beograd“ odluku o izlasku na izbore doneti 20. oktobra na Četvrtoj redovnoj skupštini.

Kako ocenjujete rad gradonačelnika Zorana Radojičića?

Meni je jako tužno da neko u tim godinama sa tom karijerom prihvati da radi nešto što ne radi. To je pokazatelj jedne moralne korupcije u društvu. Ono što mislim da će morati gradonačelnik da pretrpi kada se promeni vlast jeste i određeno procesuiranje njegove odgovornosti. Na kraju, on je potpisivao razna dokumenta, a ne Goran Vesić. To je stvar koju svi moraju ozbiljno da shvate.

Jeste li upoznali gradonačelnika?

Ne.

A možete li da zamislite situaciju da vam predaje kabinet?

Mogu.

Ceo tekst čitajte u novom Nedeljniku, koji je na svim kioscima od četvrtka, 14. oktobra

Digitalno izdanje i pretplata na nstore.rs

Svi čitaoci na poklon dobijaju novi broj Njujork tajmsa na srpskom, sa skoro pedeset najboljih tekstova iz najvećih novina sveta