Moć pregovaranja

  0

  Prošle nedelje je, u Beogradu, održana promocija knjige “Moć pregovaranja” Bebe Bajalski, profesionalnog pregovarača i konsultanta efektivne komunikacije više od 30 godina.

  O važnosti rešenosti za ulazak u pregovore, bez obzira na objektivni stepen moći, značaju  pregovora u svetu savremenog surovog poslovnog i političkog sveta, o velikom iskustvu sa terena, koje je pretočila u stručni rad govorila je sama autorka, kao i njeni eminentni gosti.

  O Bebi Bajalski

  Beba Bajalski je rođena u Beogradu. Njen otac, Risto Bajalski, bio je čuveni jugoslovenski novinar. Radio je kao dopisnik “Politike” iz Moskve, najveće nacionalne novinske kuće. Tokom života u Moskvi, Beba završava poznatu pozorišnu Akademiju “GITIS”, kao diplomirana glumica i TV autor i voditelj emisija. Nakon toga stiče sertifikat londonskog PR instituta (IPR), kao i Lajf Koučing diplomu u Engleskoj, a kasnije i internacionalnu biznis diplomu Kembridža. Beba je magistrirala 2016. godine na Univerzitetu u Beogradu, odbranivši Master rad na temu “Moć u procesu pregovaranja”. U aprilu 2017. godine bila je izlagač na Međunarodnoj Konferenciji “Znanje bez granica” (Knowledge without borders) na temu “Etički pristup u poslovnom pregovaranju”. 2017. godine sertifikovana je od strane srpskog državnog Centra odbrane i bezbednosti „ICOB” kao edukator. Beba Bajalski je autor motivacione knjige “Od sada bez straha”. Knjiga koja vam uliva hrabrost da preduzmete akciju za dobar život.

  Započela je svoju biznis karijeru kao pomoćnik direktora moskovskog predstavništva velike jugoslovenske firme “Invest-import”. Kasnije postaje šef predstavništva nemačke transportne firme “Froesch KG” u Moskvi. Nakon toga godinama radi kao glavni pregovarač, pokrivajući trejding operacije na teritoriji Rusije i Uzbekistana za švajcarsku kompaniju “Euromin S.A.” – ogranak metal-trejding odeljenja jednog od najvećih svetskih trejdera nafte “Vitol”-a. Kasnije se najveći deo “Euromin S.A.” transformiše u britansku kompaniju “Ocean partners Ltd.” iz Londona gde Beba nastavlja isti posao. Tokom svih ovih godina Beba Bajalski je stekla veliko iskustvo u internacionalnom biznisu.

  Kao veliki specijalista za pregovore između područja Rusije, Uzbekistana i Zapada, radi kao kao savetnik za međunarodne pregovore. Edukator je efektivne poslovne i privatne komunikacije. Priprema klijente za javne i medijske nastupe. Pruža lekcije o efikasnoj komunikciji u međunarodnim pregovorima.

  Beba Bajalski je poliglota, član Udruženja prevodilaca Srbije i govori srpski, engleski i ruski jezik. Od 2003. godine je član Svetskog fonda divlje prirode (WWF – World Wildlife Fund for Nature) i za svoj doprinos očuvanja prirode i životinja ima status člana “Čuvar planete Zemlje”.

  http://bebabajalski.com/index-sr.html