Mobilni autobus za vakcinaciju kruži Beogradom: “Svakog dana biće na drugoj lokaciji”

0
(BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC/DS)

Prvi mobilni autobus za vakcinaciju u Srbiji biće svaki dan na drugoj lokaciji kako bi se ljudima olakšala mogućnost za imunizaciju.

“U petak smo krenuli iz Obrenovca, juče smo bili na Adi Ciganliji, a danas smo u Rakovici, ispred Tržnog centra ‘Big'”, izjavila je gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević koja je danas obišla ovaj mobilni autobus, prenosi Blic.

Prema njenim rečima mobilni autobus će biti od 10 do 17 časova na ovom mestu gde vlada veliko interesovanje, a građanima je na raspolaganju sinofarm vakcina.

“Pomoću ovog autobusa možemo stići do svakog mesta, svakog čoveka, svakog sela u Beogradu i gde god i jedna osoba postoji koja želi da se vakciniše mi ćemo stići do nje”, rekla je ona.

Stanisavljević je naglasila da se juče na Adi Ciganliji vakcinisalo više od 114 osoba uglavnom mlađe populacije.

“Ljudi koji su došli da uživaju u prirodi videli su ovaj autobus i nisu mogli da veruju da tako nešto postoji. Mi smo jedinstveni u ovom delu Evrope kada su u pitanju sve inovacije jer brinemo o ljudima. Želimo da punktovi za vakcinaciju budu dostupni jer je vakcinacija jedini način da se pobedi ovaj virus”, rekla je Stanisavljević.

“Ovo je autobus GSP-a koji je prema preporukama i standardima Gradskog zavoda za javno zdravlje preuređen kako bi služio za punkt za vakcinaciju. Ovde uvek može da radi lekarska ekipa kao na bilo kom mestu gde se vakcinacija već obavlja. Imamo deo gde se vrši prijavljivanje, lekarski pregled, sama vakcinacija, a na kraju ispred autobusa obezbeđen je deo u vidu čekaonice gde sačeka određeno vreme posle vakcinacije. Pored toga u autobusu je obezbeđen protok vode i frižideri koji se putem agregata napajaju čime se omogućava bezbednost vakcina”, dodala je ona.

Najavila je i da će se ovaj autobus svakog vikenda naći na nekoj pešaškoj zoni, sutra će biti u opštini Barajevo, prekosutra u Lazarevcu.

Predsednik opštine Rakovica Miloš Simić pozvao je ovom prilikom sve građane Rakovice i Beograda da dođu i da se vakcinišu te da na taj način pobedimo ovaj virus.