“Mnogo smo besni zbog toga…”: Vesić kaže da će staviti na “crnu listu” kompanije koje kasne se radovima u Beogradu

1
Foto: Tanjug

Sve kompanije koje budu kasnile sa radovima u Beogradu biće stavljene na “crnu listu” i nijedna od njih više neće dobiti posao u gradu, napisao je na Fejsbuku zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Vesić je napisao da u proteklih godinu i nešto dana postoji problem sa kompanijama koje izvode radove u Beogradu, jer ne poštuju rokove i ne vode računa o tome da remete svakodnevni život građana.

“Mi smo u Gradu veoma besni zbog toga. Protekla dva meseca tražimo svakodnevne izveštaje o tome kako napreduju radovi i očigledno je potrebno da dođe i konkurencija kako bi neke naše kompanije ili kompanije koje već rade u Beogradu shvatile da ne mogu da se ponašaju tako kako se ponašaju”, ukazao je Vesić.

On je dodao da će gradski funkcioneri od narednih dana biti uključeni u organizaciju sastanaka sa tim kompanijama.

Zamenik gradonačelnika je poručio da Grad plaća svoje obaveze tačno u dan, ali i kompanije imaju obavezu da radove urade kvalitetno, da ne kasne nijedan dan i ne otperećuju dodatno život ljudi, jer svi radovi u gradu inače na neki način remete život građana.

U Beogradu, narednih godina, radiće se nekoliko velikih infrastrukturnih projekata kao što su metro, dva tunela, dva nova mosta, unutrašnja obilaznica, što su veliki projekti i za koje postoji interesovanje velikih evropskih kompanija, najavio je on.

“Zato mi drago što velike evropske kompanije žele da dođu u Beograd, jer će to biti još jedan podsticaj izvođačima radova da shvate da moraju da rade u interesu građana, odnosno da ne smeju kasniti sa rokovima”, zaključio je Vesić.

1 KOMENTAR

  1. Опет се спрема “паковање” великих послва некоме.

Comments are closed.