“Mnogo je kasno. Britni, najbolji dane za tebe dolaze”: Paris Hilton o odluci o ukidanju starateljstva…

0
EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

Britni Spirs opisala je prekid pravnog aranžmana kojim je kontrolisan veliki deo njenog života tokom prethodnih 13 godina kao “najbolji dan ikada”.

„Mislim da ću zaplakati“, rekla je svojim pratiocima na Instagramu.

Sudija u Los Anđelesu u petak je okončala starateljstvo koje je uspostavio otac 39-godišnje pevačice 2008. godine. Obožavaoci su se okupili ispred suda u Los Anđelesu da podrže Britni, koja je starateljstvo opisala kao uvredljivo, preneo je BBC.

Obraćajući se okupljenima ispred suda, advokat Britni Spirs, Metju Rozengart, hvalio je pevačicinu „hrabrost” tokom sudskih ročišta. On je rekao da je ponosan što je ona „obasjala svetlo na konzervatorske pravne ustanove od Kalifornije do Njujorka“, i da je kao rezultat njenog svedočenja donesen novi zakon „kako bi se osiguralo da se ovakva konzervatorstv ne dešavaju opet“.

Prijatelji su takođe bili oduševljeni odlukom. Paris Hilton je napisala na Tviteru da je “odluka doneta sa zakašnjenjem”, dodajući da najbolji dani za Britni tek dolaze.

Podsetimo, Britni Spirt je u junu, obraćajući se sudu na daljinu, rekla kako je bila drogirana, primorana da radi protiv svoje volje i sprečena da se uda i da ima više dece. Konzervatorstvo se, inače, koristi za ljude koji ne mogu da donose sopstvene odluke i uspostavljeno je, u slučaju Britni Spirs, kako se navodi u odluci suda, zbog zabrinutosti za njeno mentalno zdravlje.