Mladić kojem su u Splitu išarali auto s “ubi Srbina” uopšte nije Srbin: “Nemamo nikakve veze sa Srbijom”

4

Na splitskom Žnjanu prošle nedelje neko je išarao auto beogradskih tablica s porukom “ubi Srbina”. Osim toga, na dva mesta je nacrtano ustaško “U” s krstom. Na automobilu je ispisan i simbol splitske Torcide i godina osnivanja te navijačke grupe.

Dnevnik.hr-u se javio mladić koji je koristio taj automobil i ispričao što se događalo. Rekao je da je rođen i odrastao u Holandiji i da mu je otac iz Kreševa u BiH i da nema apsolutno nikakve veze sa Srbijom. Slučajnošću je u Beogradu iznajmio auto jer je drugovima Holanđanima hteo da pokaže Hrvatsku.

“Hteo sam trojici svojih prijatelja iz Holandije da pokažem prelepe gradove na Balkanu i gde je moj otac živeo i radio. Prošlog ponedeljka smo odleteli u Beograd, gde smo iznajmili automobil. Planirali smo do Sarajeva, Mostara, Splita, Zagreba i nazad do Beograda”, prenosi Index.hr reči ovog mladića: “Kad smo stigli u Split, parkirali smo automobil (s registarskim tablicama iz Beograda) na javnom parkiralištu ispred našeg apartmana. U subotu, 6. jula videli smo da je automobil išaran nečim crvenim, da je levi retrovizor slomljen i da je nestala zadnja registarska tablica. Tada smo to prijavili policiji. Očistili smo automobil i sledećeg dana odmah napustili Split.

Tada je tekst na haubi, ‘ubi Srbina’, neko već čistio. Kad smo vratili automobil u Beograd, rekli su nam da smo na svim vestima. Pokazali su nam fotografije s tekstom ‘ubi Srbina’ na haubi.

Moji prijatelji i ja bili smo vrlo šokirani. Hteo sam da im pokažem kako je Split lep, a ne da treba da se bojite ako vozite iznajmljeni automobil iz Srbije. Osim toga, nemamo nikakve veze sa Srbijom.

Žao nam je što se to dogodilo, pogotovo zato što smo mnogo vremena izgubili s policijom u Splitu, a i naši roditelji su bili šokirani. Na sreću, automobil je bio osiguran”, ispričao je mladić.

4 KOMENTARA

  1. Pa i da imate veze sa Srbijom ne morate se pravdati. Vi ste slobodni građani, ušli ste legalno i policija je dužna vas zaštiti.

Comments are closed.