Humanitarnom aukcijom slika umetnika koji su za ovu priliku donirali svoje radove, novoosnovana Fondacija“Dositej 1925”predstaviće se domaćoj publici. Aukcija i izložba održaće se 2. oktobra u “Teatru Vuk” u Beogradu pod pokroviteljstvom princeze Jelisavete Karađorđević.

Osnovni ciljevi Fondacije Dositej 1925 su unapređenje kvaliteta obrazovanja u Srbiji, povezivanje prosvetnih radnika i učenika na međunarodnom planu, podsticanje dece i mladih da učestvuju u dodatnim obrazovnim programima, razvoj kritičkog mišljenja, kao i podsticanje na naučni i umetnički rad.

“Svoje nadahnuće pronašli smo u mislima i delima našeg velikog prosvetitelja Dositeja Obradovića i smatramo da mladim ljudima, umetnicima i naučnicima danas – više nego ikad, treba pružiti podršku u svakom smislu”, istakao je Bora Đorđević.

Na izložbi i aukciji biće predstavljeni radovi izvedeni različitim tehnikama i stilovima, od realizma do dela apstraknog slikarstva, ali ono što ih sve povezuje jeste zajednička misija, koji prevazilazi lične afirmacije kako umetnika, tako i Fondacije “Dositej 1925”. Ona je okrenuta ostvarivanju viših društvenih ciljeva koji se ogledaju u jačanju osnova i pružanju boljih uslova za decu i mlade da se okrenu pravim vrednostima, naučnom i umetničkom radu.

Delom sredstava koja su prikupljena aktivnostima Fondacije “Dositej 1925” biće podržani projekti Svratišta, dok će ostatak sredstava biti usmeren u ciljeve za koje se Fondacija “Dositej 1925” zalaže.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.