“Mladi treba da smisle svoj način negodovanja…”: Jedna od poslednjih poruka Dragoljuba Đuričića

0
screenshot/youtube

Njegova karijera je bila više nego dovoljno ispunjena da se može reći da nas je napustila muzička legenda, ali Dragoljub Đuričić je bio mnogo više od bubnjara kultnih bendova poput “Yu Grupe”, “Leb i sol” ili “Kerbera”, pratilac na nastupima Zdravka Čolića ili Đorđa Balaševića…

Dragoljub Đuričić je preminuo od posledica koronavirusa, tako su danas javili mediji, a ostaće pre svega upamćen po svojim akcijama u protestima tokom devedesetih kada su njegovi bubnjevi prizivali građansku slobodu.

I nedavno, kada se obeležavalo 20 godina od Petog oktobra, kada se prisećao tih dana rekao je kako su “bubnjari Beograda odavno postali simbol promena i deo novije srpske istorije”.

“…pa ko zna, možda se bliži dan da opet uzmem doboš u ruke, videćemo kako će se stvari razvijati”, rekao je nedavno Dragoljub Đuričić.

“Imam dovoljno razloga da nastavim tamo gde sam stao pre 20 godina, želeo sam da mi dete živi i radi u svojoj državi pristojno i dostojanstveno od svoga rada, kao i mnoga druga deca, a šta smo doživeli, šta smo im ostavili”, rekao je odgovarajući na pitanje šta bi trebalo da se dogodi da da ponovo izadje a ulicu.

Ipak, rekao je kako mladi i nezadovoljni ljudi moraju sami da smisle stil i način negodovanja i da ne treba da ih on vodi svojom energijom.

“Ne pamtim da je jedan te isti čovek u dva navrata uspeo uraditi uspešno istu stvar… Sada su vremena drugačija, drugačije se i misli”, rekao je.