Mlađan Đorđević: “U zarobljenoj zemlji nema slobodnih gradova, zato bojkot mora biti na svim nivoima”

1
Foto Đorđe Kojadinović za Nedeljnik

Mlađan Đorđević, nekadašni savetnik predsednika Srbije Borisa Tadića, rekao je da bojkot izbora mora biti na svim nivoima i poslužiti kao “rešeto koje će odvojiti žito od kukolja”.

“U Srbiji od 2012. godine i dolaska radikalsko-julovske vlasti nemamo slobodne izbore, već nameštene i pokradene sa unapred poznatim razultatom. Da bi se nešto bojkotovalo, to treba da postoji. Ni ove, 2020. godine ne postoji nijedan uslov za iole slobodne izbore, a izbori su ili slobodni ili nisu izbori”, rekao je Đorđević za list Danas, u izdanju za utorak.

Prema njegovim rečima, “zato srpska opozicija ne bojkotuje nešto što ne postoji, već se bojkotom ludila u kom živimo bori za stvaranje uslova za prve slobodne i fer izbore u Srbiji od 2012.” 

“Srbija je zarobljena zemlja i u zarobljenoj zemlji nema slobodnih gradova”, rekao je Đorđević, navodeći da zato bojkot mora biti na svim nivoima.

Đorđević je na pitanje kako sebe vidi u politici posle izjave analitičara Cvijetina Milivojevića da bi neko njegovog profila – kao čuvar veza s Rusijom i čuvar Kosova – mogao da bude predsednički kandidat, rekao da uvažava Milivojevića, kao i da sebe ne doživljava kao čuvara veza sa Rusijom.

“Srbija ima duboke istorijske, verske, kulturne i ekonomske veze sa Rusijom, kao i sa Evropom, i tim vezama ne treba čuvar, one su neraskidive. S druge strane, rođen sam u selu Smać kod Prizrena i prirodno je da brinem o Kosmetu”, rekao je Đorđević.

On je dodao da kao što se devedesetih borio protiv totalitarnog režima Miloševića, danas vidi sebe u borbi “protiv još goreg totalitarnog režima njegovog ratnog ministra za informisanje, Aleksandra Vučića”.

“Putovao sam Evropom, živeo nekoliko godina u Americi, mnogo puta bio u Rusiji, ali volim Srbiju i ona mi je najvažnija i najvrednija. Iako nisam član nijedne stranke, danas sam deo pobunjenog naroda u borbi da Srbiju oslobodim ove nestručne, lopovske i izdajničke vlasti”, rekao je između ostalog Đorđević.

Đorđeviž je rekao da Vučić nema nikakvu politiku osim “očuvanja svoje vlasti zbog čega on već osam godina stalno laže, drži ljude u siromaštvu i strahu, ucenjuje ih i pritiska”.

“On je podjednako štetan za one koji baštine konzervativne vrednosti tradicije i patriotizma, kao i za one koji neguju liberalne vrednosti slobode i jednakosti”, rekao je Đorđević dodajući da u tom kontekstu misli da je potrebno “puno razobličavanje te njegove pozicije i neka vrsta sinergije obe grupe”.

“Ja pripadam grupi koja baštini tradicionalne vrednosti, ali u potpunosti podržavam sve koji se istinski bore za modernu i građansku Srbiju. Uostalom, ja nisam bio savetnik radikalskog predsednika, već demokratskog, Borisa Tadića. Moji ideali nisu gubernije i crtanje granica, već snažna, vojno-neutralna Srbija u EU”, rekao je Đorđević.

1 KOMENTAR

  1. “Uostalom, ja nisam bio savetnik radikalskog predsednika, već demokratskog, Borisa Tadića. Moji ideali nisu gubernije i crtanje granica, već snažna, vojno-neutralna Srbija u EU”, rekao je Đorđević.” И како сте са таквим идеалима довели Србију пред банкрот ? А о демократском председнику, може много да се дискутује, за кога је он био демократски, а за кога не.

Comments are closed.