Miloš Biković, prvi put za srpske medije posle skandala sa HBO i „White Lotus“, o svojoj odluci, karijeri, Zapadu, Rusiji, odlascima, Fondaciji, Titu…

***

U Srbiji svaka stranka, organizacija, sve one govore decenijama da je cilj da naša deca ostanu ovde, ili da se vrate, a opet gotovo svi roditelji jure stipendije za školovanje u inostranstvu?

Slažem se sa tim. Ali ja ne mislim da treba negativno gledati na svaki odlazak. Mlad čovek želi da vidi sveta. Želi da ide i upija znanja tamo gde misli da je najbolji „izvor“. Naš glavni fokus, kao društva, treba da bude da ono što su tamo negde „upili“ prenesu i vrate u Srbiju. Ali i da ovde stvaramo takve centre i „izvore“ znanja i inspiracije koji će biti privlačni mladim ljudima. I ne treba uvek čekati da to uradi neko drugi – država, određena institucija, ili ko god… Treba dati svoj doprinos. Ovo je prilika da se ostvareni ljudi koji su otišli – vrate. Povratak ne podrazumeva obavezno fizičko vraćanje nego suštinsko. Kroz prenošenje iskustva i znanja.

CEO TEKST PROČITAJTE U NOVOM BROJU NEDELJNIKA, KOJI JE U PRODAJI OD ČETVRTKA, 16. MAJA, NA SVIM KIOSCIMA I NA NSTORE.RS

NEDELJNIK #644

NEDELJNIK #644

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.