MK Group na čelu srpske privrede i po humanosti

  Kompanija izdvojila milion evra za donacije u godini obeleženoj pandemijom, što joj je donelo glavnu VIRTUS nagradu za nacionalni doprinos filantropiji

  0
  Aleksandar Kostić, potpredsednik MK Group i Miodrag Kostić, predsednik MK Group. Fotografije: Promo

  Možda se u nešto više od dvanaest meseci za nama sve promenilo i sve okrenulo, ali neke stvari su postale još važnije: briga o zdravlju i briga o drugima – kako u privatnom životu svakog od nas, tako i u biznisu. Neke kompanije davale su dobre primere filantropije, a među njima je prošle godine, prema priznanju VIRTUS koje je po četrnaesti put dodelila Trag fondacija, prednjačila MK Group.

  MK Group zavredela je glavnu VIRTUS nagradu za filantropiju, za doprinos na nacionalnom nivou u 2020. godini. VIRTUS nagrađuje kompanije i pojedinačne darodavce koji su na najdugoročniji i najefektniji način podržali inicijative za opšte dobro u prethodnoj godini.

  “Zahvaljujemo Trag fondaciji što je prepoznala napore MK Group da svoj program korporativne filantropije gradi na donacijama od nacionalnog značaja i aktivno pomaže najosetljivijim grupama stanovništva. Prošle godine naše aktivnosti bile su usmerene na efikasnu pomoć u borbi protiv pandemije virusa Covid-19 i davanja čiji će se efekti osetiti odmah. Još jednom smo pokazali da smo tu kad je najpotrebnije i pružili snažnu podršku našem zdravstvenom sistemu i sugrađanima. Nastavili smo i naše višegodišnje projekte fokusirane na brigu o deci. Ulaganja u zdravstvo, obrazovanje i programe namenjene mladima i ubuduće će biti naša strateška opredeljenost”, izjavio je Aleksandar Kostić, potpredsednik MK Group.

  MK Group se prošle godine među prvima uključila u borbu protiv koronavirusa, i samo u 2020. godini donirala milion evra, prvenstveno za nabavku medicinske opreme i podršku zdravstvenim ustanovama, kao i za humanitarne pakete za najugroženije stanovnike Srbije. Realizovala je i veliki regionalni projekat “Za regionalne heroje”, kojim je za 450 lekara i zdravstvenih radnika obezbedila besplatan odmor u hotelima MK Group u Srbiji, Sloveniji i Hrvatskoj, kao znak zahvalnosti za njihove herojske napore.

  Aleksandra Stojanović, direktorka korporativnih poslova MK Group, podseća da je MK Group u proteklih pet godina sprovela oko 500 društveno odgovornih akcija u vrednosti od pet miliona evra.

  Aleksandra Stojanović, direktorka korporativnih poslova MK Group

  “Naša kompanija nije samo pokretač srpske privrede, već i stabilan oslonac društvu i pouzdan partner za preko 120 zajednica u kojima poslujemo”, rekla je Aleksandra Stojanović.

  Trag fondacija svake godine dodeljuje VIRTUS nagrade, sa ciljem promovisanja i afirmacije filantropskih ideja i inicijativa.

  “Prošla godina je bila izuzetno teška i izazovna, tim pre nagrade koje dodeljujemo za 2020. godinu imaju dodatnu vrednost. Čestitamo MK Group na VIRTUS Glavnoj nagradi za doprinos kompanije na nacionalnom nivou. Svojim aktivnostima pokazali su posvećenost, kontinuitet i stratešku usmerenost finansijskih i robnih donacija. Verujemo da će svojim primerom stimulisati razvoj lokalne filantropije i davanja za opšte dobro”, rekla je Marija Mitrović, direktorka za filantropiju i partnerstva u Trag fondaciji.

  VIRTUS nagrada, kao prva i najznačajnija nagrada za filantropiju u Srbiji, dodeljuje se uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), Evropske unije, Balkanskog fonda za demokratiju, Balkanske mreže za razvoj civilnog društva i Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju.