Mitropolit Joanikije: “Mi se u to nećemo mešati, mi smo se umešali onda kada se politika umešala u život Crkve…”

0
Screenshot/YouTube/TV Hram

(Beta) – Mitropolit Crnogorsko primorski Joanikije izjavio je, povodom poziva visoke funkcionerke Demokratskog fronta Marine Jočić da se oglasi povodom svih “nepočinstava” premijera Zdravka Krivokapića, da svako ima pravo da razmišlja kako želi, da se učlani u koju stranku hoće i da se nadmeću u dobru, pa onaj ko bude bio bolji, treba i narod da ga podrži.

“Neka to tako bude, mi se u to nećemo mešati, mi smo se umešali onda kada se politika umešala u život Crkve do te mere da su vlasti htele da oduzmu svetinje, a to nije samo da su hteli da nam oduzmu građevine, već pamćenje i predanje i istoriju, čast i obraz. Morali smo se sabrati oko naših svetinja da ih branimo”, kazao je Joanikije, kako prenosi sajt Mitropolije crnogorsko-primorske.

Doskorašnja predsednica Upravnog odbora Nacionalnih parkova Crne Gore Marina Jočić pozvala je juče, nakon što ju je vlada razrešila te funkcije, predstavnike Crkve da se oglase povodom “svih nepočinstava” premijera Zdravka Krivokapića, jer su ga, kako tvrdi, upravo na zahtev Crkve izglasali za predsednika vlade.

Njenom apelu se danas pridružio i jedan od lidera Demokratskog fronta, Andrija Mandić.

Jočićeva je, prije nego što je razrešena, uputila niz teških kvalifikacija na račun premijera Krivokapića.

Krivokapić je predvodio listu Za budućnost Crne Gore, čiju okosnicu čini DF. Više puta su funkcioneri tog saveza istakli da je Krivokapića na to mesto preporučila Srpska pravoslavna crkva.