Mitropolit Amfilohije pozvao građane da izađu na izbore: “Birajte na čemu ćete graditi budućnost Crne Gore”

0
Foto Igor Pavicevic

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije rekao je danas da je za ovaj trenutak najbitnije da svi Crnogorci izađu da glasaju na izborima i ocenio da “oni koji sada vode Crnu Goru, u svojoj bespameti, svetosavlje proglašavaju za fašizam”, prenosi N1.

“Ali da glasaju za večno ljudsko dostojanstvo i za one koji su hodili tim putem večnog ljudskog dostojanstva, a ne za one koji su krvlju obagrili Božić i 1919. i 1941. godine i koji i danas temelje na toj i takvoj lažnoj ideologiji, bezbožnoj i antibožnoj, budućnost Crne Gore”, istakao je Amfilohije posle liturgije na Ključkom Tavoru na Bjelasici.

Amfilohije je, kako je saopšteno iz MCP, pozvao sve ljude u Crnoj Gori, sve Crnogorce, bez obzira kako se oni osećaju, da izađu na izbore.

“Ali na tim izborima, naravno, da budu svedoci te svetlosti Hrista Boga našega, večne i neprolazne. I da na njoj, kao na svetlosti, istini i ljubavi Božjoj grade i sebe i svoju državu i svoje potomstvo. Ne daj Bože, da Crnogorci grade budućnost Crne Gore na onom duhu onoga kaplara Franje Josifa koji je srušio crkvu na Lovćenu i oskrnavio grob Lovćenskog Tajnovidca”, poručio je Amfilohije.

Mitropolit je naglasio da Crna Gora danas sve dublje i dublje srlja u provaliju sa, kako navodi, brozomornom ideologijom koja i do danas vlada.

“Neće valjda na tome da se gradi budućnost Crne Gore”, rekao je on. Dodao je da Kolašinci i Moračani ne smeju graditi budućnost na fašističkom duhu Sekula Drljevića.