Mitropolija SPC: Napad na pljevaljske muslimane je napad na svakog građanina, osmišljen plan podizanja tenzija…

1
Foto: Beta - AP Photo/Risto Bozovic

Mitropolija crnogorsko-primorska osudila je danas napade na prostorije Islamske zajednice u Pljevljima i ocenila da je to “velika ljudska sramota”, prenosi N1.

“Nečasno je i kukavički pod okriljem noći činiti ovakve stvari, bez obzira na to kakve motive ima glavni akter ovog događaja”, poručila je Mitropolija u saopštenju.

Dodaje se da se stiče utisak da je reč o namernoj provokaciji sa ciljem da poremeti odnose građana Pljevalja i cele Crne Gore na osnovu verske pripadnosti.

“Nećemo da izvodimo preuranjene zaključke, ali činjenica da već više incidenata ostaju nerasvetljeni navodi na pomisao da se ovde ne radi o autentičnom obliku ispoljavanja verske mržnje i netrpeljivosti i huliganstvu, već o osmišljenom planu podizanja tenzija radi ishoda izbora”, navela je Mitropolija.

U saopštenju se poručuje da je “napad na pljevaljske muslimane napad i na svakog pljevaljskog hrišćanina i na svakog građanina Crne Gore”.

Nepoznati počinioci tokom noći kamenovali su prostorije Islamske zajednice u Pljevljima, javlja TVCG.

Polomljena su stakla na ulaznim vratima objekta.

U objekat je ubačena poruka “Polećela crna ptica, Pljevlja biće Srebrenica”, objavio je na svom Fejsbuk profilu glavni imam Islamske zajednice u Pljevljima Samir Kadribašić.

Iz neformalne grupe “Bunt Crna Gora” najavili su, da će, ako policija odmah ne rasvijetli taj slučaj “Srbi iz Pljevalja organizovati narodne patrole kako bi zaštitili svoje komšije od podmetačina DPS-a”, pišu Vijesti.

1 KOMENTAR

  1. Sramni čin ljudskog izroda u Pljevljima je čin divljaka, očajnika koji ne ume da živi sa svojim komšijama u miru i složi. Zarad svojih materijalnih interesa ili zlih interesa nalogodavac hoće da uništi međusobnu slogu i mir. Sav narod i tamo i ovde i bilo gde zna da je ta zla kob nanela ogromne materijalne i ljudske zrtve svima.
    U pamet se ljudi.

Comments are closed.