Mitropolija: Amfilohije stabilno, zapanjeni smo vestima da je preminuo

0
Foto Igor Pavicevic

Povodom različitih informacija o zdravstvenom stanju Mitropolita Amfilohija, oglasila se Mitropolija koja navodi da je njegovo stanje nepromenjeno.

“Povodom dezinformacija koje se pojavljuju u vezi sa zdravstvenim stanjem Mitropolita Amfilohija obavještavamo javnost da je u odnosu na današnji izveštaj nepromenjeno. Problem koji je napravio pneumomediostinum – vazduh u sredogruđu je pod nadzorom lekarskog tima koji od samog početka bolesti visokopreosvećenog mitropolita Amfilohija se brine o njegovom oporavku”, piše sa sajtu Mitropolije.

Mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije stabilnog je zdravstvenog stanja, saopšteno je “Vijestima” iz Mitropolije crnogorsko primorske.

Oni su kazali da su konstantno na vezi sa doktor Jelenom Borovinić Bojović i da su zapanjeni glasinama da je mitropolit preminuo.

“Mitropolit Amfilohije nije preminuo, to su neistine” rekao je za Nova.rs Velibor Džomić, podgorički paroh.

Džomić je rekao da je laž vest koju su pojedini mediji pustili.

“Naš monah je pored njega i nije istina da je mitropolit preminuo. Imamo grupu i stalno se čujemo oko njegovog stanja, tako da je laž da nas je mitropolit napustio”.

Zdravko Krivokapić, mandatar za sastav crnogorske vlade, pozvao je večeras na Tviteru građane da mu se pridruže u molitvi za mitropolita Amfilohija, jer ih on “nije ostavio ni u jednoj borbi”.

Mitropolitu Amfilohiju je 6. oktobra dijagnostifikovan koronavirus, kada je i primljen u KCCG.

Amfilohijevo zdravstveno stanje se u međuvremenu popravilo,a 20. oktobra rezultati rađenih testova su pokazali da je negativan na koronavirus. Međutim situacija se pogoršala danas, kada je primećeno otežano disanje. “Snimak je pokazao da je uzrok otežanog disanja i bola pojava vazduha u sredogruđu ili pneumomediastinum, koji se često javlja u situacijama u kojima pacijent ima osetljiva pluća zbog dužine trajanja upalnog procesa i koji su na kiseoničkoj terapiji duži period, a gotovo je neizbežan kada se radi o starijim pacijentima”, naveli su u četvrtak ujutru iz Mitropolije crnogorsko primorske.