Mitropolija: Amfilohije se dobro oseća, stabilnog je zdravstvenog stanja…

0
BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/DS

Povodm vesti da je mitropolit Amfilohije zaražen koronavirusom oglasila se i Mitropolija, čiju objavu prenosimo u celosti.

“Mitropolit crnogorsko-primorski g. Amfilohije, ušao je danas u cetinjsku Bolnicu ”Danilo I”, radi rutinske zdravstvene kontrole a povodom planiranja njegovih predstojećih pastirskih aktivnosti.

Prethodne dane, Mitropolit je proveo u kućnoj izolaciji i pod neprekidnim ljekarskim nadzorom. Iako je danas utvrđeno da je njegovo opšte zdravstveno stanje uredno (bez značajnijih poteškoća), a on se lično dobro osjeća, kovid-test je potvrdio da je Vladika inficiran ovim virusom, pa je baš iz tih razloga, on prevezen u КBC Podgorica. Tamo će, zbog povoljnijih uslova liječenja, biti smješten sve dok traje infekcija.

Opšte mišljenje ljekara je da je Mitropolitovo zdravstveno stanje, s obzirom na pozitivni rezultat pomenutog testa, sasvim stabilno i pod kontrolom.

Pozivamo braću i sestre na usrdnu molitvu punu vjere i ljubavi, kako za Mitropolitovo što skorije ozdravljenje, tako i za zdravlje i napredak svih oboljelih”, stoji u saopštenju.