Predsednik SAD Donald Tramp povukao je odluku o tome da sledeći samit Grupe 7 bude održan u njegovom hotelu „Doral“ u blizini Majamija na Floridi, prenosi RTS.

Vršilac dužnosti šefa Trampovog kabineta Mik Malvejn je pre nekoliko dana rekao da će samit G-7 biti održan u Trampovom hotelu „Doral“ od 10. do 12. juna 2020, javio je Rojters.

Donald Tramp je, međutim, promenio tu odluku nakon mnogih kritika i optužbi da koristi svoj predsednički mandat da se obogati time što će biti domaćin međunarodnog samita u svom privatnom odmaralištu koje je u vlasništvu njegove porodice, preneo je AP.

On je na Tviteru napisao da će njegova administracija odmah početi da traži drugu lokaciju, uključujući mogućnost da samit bude održan u Kemp Dejvidu.

Tramp je na Tviteru napisao kako je mislio da „radi nešto dobro“ za Ameriku kada je ponudio Doral kao mesto održavanja samita, pošto bi se tako uštedeo novac, ali da su „kao i obično, neprijatelji mediji i njihovi demokratski partneri poludeli“, te je odlučio da se za samit ipak odabere druga lokacija.

SAD su, inače, na redu da budu domaćin samita Grupe 7 2020. godine. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.