Miroslav Mišković se povlači iz operativnog upravljanja Delta holdingom

0
Printsccreen/YouTube/Delta Holding

(Beta) – Osnivač i predsednik Delta holginga Miroslav Mišković povlači se iz operativnog upravljanja kompanijom i ubuduće će biti predsednik Upravnog odbora Delta holdinga, saopšteno je danas.

Od 1. juna na snagu stupa nova organizacija menadžmenta Delta holdinga po kojoj će, umesto predsednika kompanije i Borda direktora, kompanijom rukovoditi Upravni odbor i Izvršni odbor.

“Na novoj poziciji Mišković namerava da se povuče iz operativnog upravljanja kompanijom i da svoje iskustvo i znanje usmeri u tri oblasti koje smatra krucijalnim za razvoj ne samo Delta holdinga, već i društva u celini”, navodi se u saopštenju Delta holginga.

Njegov fokus biće usmeren na internacionalni razvoj kompanije, na rad sa mladim ljudima u kompaniji, odnosno formiranje budućeg menadžmenta i na razvoj sela u Srbiji, posebno kroz kompanijski projekat Naše selo.

Poslovanje Delta holdinga vodiće Izvršni odbor na čijem će čelu biti Milka Vojvodić, dugogodišnji viši potpredsednik za ekonomiju i finansije.

Članovi Izvršnog odbora biće potpredsednici kompanije i generalni direktori grupa-članica Delta holdinga.

“U trenutku kada slavimo 30 godina rada i kada se spremamo za useljenje u novu, najmoderniju poslovnu zgradu, pravi je momenat za promene u menadžmentu Delta holdinga”, izjavio je Miroslav Mišković.

Ocenio je da će promene doneti napredak jer kompanija ima iskusan menadžment.

“Mi imamo uspostavljen sistem, koji ne zavisi od jednog čoveka i to smo pokazali u najsloženijim situacijama. Nova struktura menadžmenta je još jedan korak ka kompaniji 21. veka, a mi i dalje imamo istu misiju – da stvaramo i razvijamo uspešne kompanije – ali kompanije koje će sve više biti orijentisane na internet, kao što je i naš novi projekat Ananas”, rekao je Mišković.

Milka Vojvodić je u Delta holdingu od osnivanja 1991. godine. Radila je kao finansijski direktor, pomoćnik generalnog direktora Delta M grupe za ekonomske odnose, generalni direktor Delta M.