Potpredsednik Narodne stranke i narodni poslanik Miroslav Aleksić izjavio je da će podneti krivičnu prijavu protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića i gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića za krivično delo lažno prijavljivanje i ometanje pravde, navodi se u saopštenju te stranke.

„Očekujem da Vučević bude odmah uhapšen, kao što je odmah uhapšen i lažni kupac Univerziteta Megatrend Dejan Đorđević, kada je lažno prijavio da je napadnut od strane nepoznatih lica i da je nad njim izvršeno razbojništvo“, naveo je Aleksić u pisanoj izjavi.

Aleksić je istakao da se na podnošenje prijave protiv Vučića i Vučevića odlučio jer su oni odbili njegovu ponudu da im pomogne u sastavljanju krivične prijave tako što bi naveo sve dokaze o slučaju „Jovanjica“ i jer tužilaštvo nedeljama ne odgovara na Aleksićev poziv da objavi odgovore na sva pitanja koja je postavio u vezi sa tom aferom.

„Očigledno je da farsa podnošenja krivične prijave Vučevića protiv Aleksandra Vučića i njegovog brata Andreja, odnosno režima protiv samog sebe, služi samo za ometanje pravde i za medijsku manipulaciju i sluđivanje građana. To je do sada najjači udarac na pravosuđe, koje je naprednjački režim potpuno ponizio“, naveo je Aleksić.

Vučević je ranije danas podneo krivične prijave protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njegovog brata Andreja Vučića zbog slučaja Jovanjica.

On je novinarima rekao da je to učinio kao građanin, da nije naveo kvalifikaciju krivičnog dela, kao i da prijava sadrži hronološki poređane sve izjave i navode pojedinih političara u medijima i na društvenim mrežama.

Vučević je objasnio da su to informacije koje su uznemirile javnost i ne mogu nikog ostaviti ravnodušnim, a građani Srbije moraju da saznaju istinu.

Komentar(1)

  1. Slavka rankovic
    10. децембар 2019. 13:22

    Bojite se istine jer lazete sve vreme!sram vas bilo!Vucic je gromada!Pravi lider!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.