Miroslav Aleksić izneo nove dokaze o Jovanjici 2: “Na fotografiji se pored Vučića nalazi optuženi Milan Kendija…”

0
(BETAPHOTO/LUKA FILIPOVIC/DS)

(Beta) – Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić pokazao je novinarima sliku na kojoj se nekadašnji načelnik Uprave za obezbeđenje ličnosti i jedan od optuženih za slučaj Jovanjica 2, Milan Kendija zvani Kendi, nalazi sa predstavnicima izvršne vlasti u Srbiji.

“Na fotografiji se nalazi Milan Kendija direktno ispred (predsednika Srbije Aleksandra) Vučića, a pored su (ministar unutrašnjih poslova) Aleksandar Vulin i (direktor Bezbednosno-informativne agencije) Bratislav Gašić. Dakle, to je sve jedna ista družina”, rekao je Aleksić.

“Ova slika pokazuje da je Kendi sasvim sigurno poznat Vučiću”, dodao je on.

Aleksić je pokazao i fotografiju sa biznis foruma u Moskvi, na kojoj je vlasnik Jovanjice Predrag Koluvija stoji iza predsednika Srbije Aleksandra Vučića, te to znači, kako je on rekao, da Koluvija nije bio na 15 metara od Vučića, “kako predsednik tvrdi”.

Aleksić je pozvao Vučića da prihvati poligraf u kojem će pitanja postavljati “oni koji su izveštavali za Jovanjicu”, jer će on “rado to prihvatiti”.

“Neka Vučić samo izabere termin na RTS-u, imam razna pitanja da mu postavim. Pitanje je samo da li će to prihvatiti na kraju ili će se ponašati kao kukavica”, rekao je on.

Aleksić je rekao da je dobro što je potvrđena optužnica Jovanjica 2, jer to pokazuje da taj proces nastavlja da se odvija.

“Važno je što je ova optužnica potvrđena, jer se ovaj proces dalje odvija i nastaviće tako sve dok ne dođemo do političkih nalogodavca u ovoj optužnici”, rekao je on.

Ipak, Aleksić je rekao da se “možda nešto krije” iza toga što je ta optužnica za kratko vreme potvrđena, jer je “ovo ipak Srbija Aleksandra Vučića”.

“Želim da verujem da postoje poštene sudije koje više ne žele da pokrivaju marifetluke vlasti, ali pitanje je da li je razlog potvrđivanja ove optužnice da se ona ne bi našla u izveštaju Evropske Unije”, rekao je on.