Dok se neki upinju da što boljom fotkom na Instagramu pokupe što više lajkova, profil Mirjane van Blarikom pršti od fotki sa svim najpoznatijim facama Holivuda. Mirjana Živković – poreklom sa Čubure, odakle vuče nadimak Mira Šiz – oduvek je bila dobro umrežena sa filmom.

Pisalo se kako je spasla FEST 1982. čije je održavanje bilo pod znakom pitanja. Zahvaljujući svojim vezana pribavila je najveći broj filmova. Njen otac Ivan Živković, mehaničar i filmski entuzijasta, jedan je od autora prvog srpskog filma, ljubavne akcione drame „Nevinost bez zaštite“, pa će tako društvo glumaca i boema biti njena prirodna sredina.

Ali nju izgleda slava nije privlačila. U Parizu je radila kao kurir na francuskoj televiziji. „Htela sam samo da budem svoja i da imam puno para. Nije mi se sviđalo ni da budem glumica“, reći će. Praveći intervjue sa velikim zvezdama, Mirjana je u pauzama stvaranja prijateljstava i veza bila model za donji veš. U Los Anđelesu se zaljubila i kasnije udala za Terija van Blarikoma. Holivudska karijera, kako je ispričala, počela je kod frizera. 

„Snimila“ je salon Džona Petersa pod izgovorom da želi novu frizuru i ubrzo sa ušteđevinom otvorila luksuznu parfimeriju na elitnom mestu, pa se sve više približavala Beverli Hilsu.

Na prvu dodelu Zlatnog globusa stigla je u pratnji Džona Vejna, Robert de Niro joj je jedan od ortaka, a navodno je prva otkrila Breda Pita. Mirjana je 1996. godine bila „krivac“ za uspostavljanje nagrade Golden satellite (Satellite award).

Priču o deset fatalnih Srpkinja pročitajte u novogodišnjem dvobroju Nedeljnika čije je dopunjeno izdanje na svim kioscima. Uz svaki primerak na poklon dobijate knjigu o Mici Lou, prvu iz nove Nedeljnikove edicije „Fatalne Srpkinje“.

SPECIJALNA NOVOGODIŠNJA AKCIJA

104 NEDELJNIKA i 12 poklon knjiga po neverovatnoj ceni od samo 11.999 dinara!

52 NEDELJNIKA i poklon knjiga „ISTORIJA 21. VEKA“ za samo 7.999 dinara!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.