Miodrag Poledica pušten iz pritvora

2
Foto: Printscreen N1

Miodrag Poledica, državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, koji je uhapšen u ponedeljak u predistražnom postupku u vezi sa zloupotrebama u “Infrastrukturi železnice”, pušten je iz pritvora, javio je N1.

Pet osoba, među kojima je i Miodrag Poledica, uhapšeno je juče u nastavku predistražnog postupka u vezi sa zloupotrebama u “Infrastrukturi železnice”. Hapšenje je usledilo po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal posle višemesečnog predistražnog postupka, navelo je Tužilaštvo.

Tužilaštvo za organizovani kriminal je saopštilo da je tužilac doneo naredbu o sprovođenju istrage protiv šest lica zbog zloupotreba u preduzeću Infrastruktura železnice Srbije A.D.

Istraga je pokrenuta protiv Miroljuba Jevtića, Branimira Alimpića, Zorana Stanojevića, Mirka Međa, Predraga Ćurčića i Miodraga Poledice. Oni se sumnjiče za krivična dela zloupotreba službenog položaja i zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom u periodu od avgusta 2018. do maja 2019. godine.

Miodrag Poledica, državni sekretar Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, koji je saslušan kod tužioca zbog optužbi da je zloupotrebio službeni položaj, negirao je optužbe koje mu se stavljaju na teret.

Tužilac je rekla da u njegovom slučaju nema elemenata krivičnog gonjenja, ali da odluku o tome da li će mu biti određen pritvor ne donosi ona, već sudija za predistražni postupak.

Odgovarajući na pitanje o dokumentu kojim je zatražena rekonstrukcija Pančevačkog mosta, Poledica je rekao da ga niko nije naterao da potpiše taj dokument, već da je to bila njegova obaveza kao državnog sekretara Ministarstva.

Poledici je u ponedeljak bilo određeno policijsko zadržavanje od 48 sati.

2 KOMENTARA

  1. Зашто су га онда хапсили ако су га сутрадан пустили ? Могли су га позвати на информативни разговор и завршити причу. То је неозбиљан резултат вишемесечног предистражног поступка Тужилаштва за организовани криминал. И сада ће због овакве глупости “Tužilac je rekla da u njegovom slučaju nema elemenata krivičnog gonjenja, ali da odluku o tome da li će mu biti određen pritvor ne donosi ona, već sudija za predistražni postupak.” народ да плаћа одштету. Јеш једном од многих. И после госн’ Мајић прича како је “екстерна” контрола судства опасна, а шта се ради у судству и тужилаштву, то није опасно !

Comments are closed.