“Ministri su promenljivi…”

0
(BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO)

(Beta) – Visoki funkcioner Socijalističke partije Srbije (SPS) i ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Branko Ružić izbegao je danas odgovor na pitanje da li očekuje ministarsku fotelju i u budućoj vladi Srbije, uz ocenu da su ministri promenljiva kategorija.

Ružić je danas u sedištu opštine Vlasotince otvorio Jedinstveno upravno mesto, u koje je ministarstvo na čijem je čelu uložilo 6,5 miliona dinara, a na pitanja koja se tiču politike nerado odgovarao.

“Mi ovde ne govorimo o mandatima, ministri su promenljiva kategorija. Tehnički mandat vlade ne znači da jedno ovakvo mesto na korist građana ne treba otvarati”, kazao je on.

Na pitanje novinara da li će naredna jedinstvena upravna mesta, kojih je devet otvoreno, četiri su u pripremi, otvarati on u budućoj vladi, Ružić je kazao da se “spekulacijama nikada nije bavio”.

“Ministri su samo državni službenici koji rade u interesu građana i promenljivi su. Mislim da su mnogo važniji oni koji predstavljaju institucionalnu memoriju, a to su upravo svi timovi koji sede u svim ministarstvima Vlade Srbije, počev od pomoćnika ministra pa do svih onih koji rade u ministarstvima”, kazao je Ružić.

On je podsetio da je ministar za državu upravu i lokalnu samoupravu bila sadašnja premijerka Ana Brnabić i pre nje potpredsednica Vlade Kori Udovički.

“Ove godine smo za podršku gradovima i opštinama u otvaranju jedinstvenih upravnih mesta opredelili 20 miliona dinara. Pozivam lokalne samouprave da se prijave na novi javni poziv i da svojim građanima omoguće da poslove sa upravom obavljaju brzo i efikasno na jednom mestu, bez obilaska više različitih institucija”, rekao je Ružić.

Dodao je da je rok za prijavu 5. oktobar i istakao da je to odlična prilika da uz podršku Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, gradovi i opštine omoguće svojim građanima da njihov susret sa upravom bude još prijatniji.

Ružić je posle Vlasotinca obišao u Grdelici lokaciju na kojoj će se nastaviti snimanje filma “Bilo jednom u Srbiji”, a za koje je Ministartsvo državne uprave i lokalne samouprave dalo tri miliona dinara.