Ministarstvo odbrane Rusije u Srbiju poslalo PVO sistem S-400, na vojnu vežbu

1
Foto: Profimedia

Zajednička vojna vežba srpskih i ruskih snaga, pod nazivom “Slovenski štit 2019” održava se u rejonu aerodroma u Batajnici i na poligonu Pasuljanske livade, a po prvi put će tokom obuke u inostranstvu biti korišćen ruski PVO sistem S-400.

Tokom vežbe biće vršno bojevo gađanje raketnih jedinica PVO Vojske Srbije i Vazdušno-kosmičkih snaga Ruske Federacije, uz angažovanje i ostalih jedinica iz sastava Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane Vojske Srbije, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

“Ruske jedinice za protivvazdušnu odbranu sa protivavionskim raketnim sistemima S-400 i protivraketnim sistemima Pancir S prebačene su vojnim transportnim avionom na teritoriju Srbije”, navodi se u saopštenju Ministarstva, u kom se precizira da će sistemi učestvovati u drugoj fazi zajedničkih vojnih vežbi Slovenski štit 2019.

Cilj vežbe je obrazovanje i upotreba zajedničke grupacije PVO Vojske Srbije i Vazdušno-kosmičkih snaga Ruske Federacije u protivvazduhoplovnoj odbrani teritorije, kao i uvežbavanje komandi i jedinica za pripremu i izvođenje operacije PVO, prenosi B92.

Rukovodilac vežbe je komandant 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva RV i PVO brigadni general Tiosav Janković.

1 KOMENTAR

Comments are closed.