Ministarstvo odbrane: “Nema zajedničkih aktivnosti sa Vojskom Crne Gore”

0
Foto: Profimedia

(Beta) – Ministarstvo odbrane Srbije saopštilo je danas da “u ovom trenutku nema ni jedne zajedničke aktivnosti” na kojoj su angažovani sa Vojskom Crne Gore, niti na bilo koji drugi način na teritoriji te zemlje. 

“Povodom zlonamernih tvrdnji koje su se pojavile u javnosti, Ministarstvo odbrane saopštava da su apsolutno netačni navodi da se pripadnici Vojske Srbije nezakonito kreću po teritoriji Crne Gore”, navodi se u saopštenju.

Tamošnji mediji preneli su danas informaciju da su u Crnu Goru stigli Odred vojne policije specijalne namene “Kobre” i pripadnici Bezbednosno informativne agencije (BIA) da bi dali “konačnu procenu bezbednosnog rizika u slučaju da se ustoličenje mitropolita SPC u Crnoj Gori Joanikija”, zakazanu za 5. septembar na Cetinju.

Biro za operativnu koordinaciju Vlade Crne Gore takođe je danas saopštio da su netačni navodi da su u toku zajedničke aktivnosti bezbednosnih službi Crne Gore i Srbije povodom ustoličenja Mitropolita Joanikija, kao i da je tražena pomoć tim povodom.