Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave odbacilo je zahtev Branislava Lečića da bude na čelu Demokratske stranke, prenosi N1.

“Odbacuje se prijava Branislava Lečića za upis promene podataka u Registar političkih stranaka, koja se odnosi na promenu zastupnika Demokratske stranke”, navodi se u obrazloženju nadležnog ministarstva.

U obrazloženju se navodi da je Lečić podneo Ministarstvu državne uprave i lokalne samoprave 5. oktobra 2020. prijavu za upis promene podataka u Registar političkih stranaka, kojom je traženo da se izvrši upis podataka za novog zastupnika Demokratske stranke.

Uz prijavu je dostavljena i dokumentacija.

Međutim, nadležno ministarstvo je odlučilo da su odluke Glavnog odbora od 21. juna 2020. o raspisivanju neposrednih izbora za predsednika stranke za 22. avgust 2020, sazivanju Izborne skupštine, kao i odluka Izborne skupštine od 3. oktobra o verifikaciji mandata predsednika Demokratske stranke izabranog 26. septembra i svi drugi akti u suprotnosti sa Satutom Demokratske stranke.

Podsetimo, na tim stranačkim izborima za predsednika je izabran Branislav Lečić.

U rešenju Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu navodi se da Lečić može da pokrene spor pred Upravnim sudom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.