Ministarstvo kulture Crne Gore će podneti prijavu zbog vređanja državnih simbola na Kanli Kuli, ali ona neće biti podneta zbog nastupa Vlada Gergieva, već drugih izvođača, preneo je B92.

„Ministarstvo kulture će u roku od dva meseca podneti prijavu zbog vređanja državnih simbola na Kanli Kuli u Herceg Novom, ali ona neće biti podneta zbog nastupa Vlada Gergijeva, već drugih izvođača, saopšteno je iz Ministarstva, koje ostavlja tužilaštvu da odluči o vrsti prijave, prekršajnoj ili krivičnoj.

Pored Georgeva na koncertu su nastupili Ivana Žigon i „Kosovski božuri“, „Grupa 357“, Divna Ljubojević, Trubački orkestar Marka Gligorijevića i Danica Crnigorčević.

Crnogorsko Ministarstvo kulture pethodno je saopštilo da će podneti prijavu protiv Vlade Georgieva, organizatora manifestacije „Trg od ćirilice“ koja je održana u Herceg Novom, i poručilo da smotre kulture ne smeju da budu izgovor za organizaciju nacionalističkih skupova, a posebno kada se njima negira crnogorski identitet.

Učesnici koncerta su u javnosti optzženi za isticanje simbola drugih država, skrnavljenje državne himne i isticanje političkih i nacionalističkih poruka.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.