“Ministarstvo je iznenađeno postupkom Tvitera…”

0
Foto: Nedeljnik

(Beta) – Ministarstvo kulture i informisanja saopštilo je danas da je “iznenadjeno” postupkom Tvitera koji je pojedinim medijima u Srbiji, na profilima koje koriste na toj društvenoj mreži, dodelio oznaku da “saradjuju sa Vladom”.

Iz tog resora su naveli da “upozorenje iz Tvitera da naloge medija koji nose ovu oznaku neće preporučivati ljudima niti ‘pojačavati’ domet njihovih tvitova, deluje u suprotnosti sa principima i namenom sa kojim je ova mreža startovala”.

“Ministarstvo ne ulazi u to šta je navelo ovaj višejezični sajt da od razmene mišljenja i slobode govora, što sami ističu, stigne do cenzure pojedinih medija u našoj zemlji ali skreće pažnju da je obeležavanje medija i njihovih urednika ili rukovodstva, nebitno od koga da dolazi, nepoželjno i da ne vodi demokratskom dijalogu kojem mi kao društvo težimo”, stoji u saopštenju.

Prethodno je dnevnik Danas preneo da su kao provladini mediji na Tviteru označeni nalozi Kurira, Alo, RTS vesti, Pinka, Prve, Tanjuga, Informera, Srpskog telegrafa, Politike, televizije Hepi i B92 vesti.