Ministarstvo demantovalo: 63. padobranskoj brigadi nije naređeno razbijanje demonstracija

0

Ministarstvo odbrane oglasilo se povodom navoda Dejana Pavlovića, predsednika sindikata Sloga, da je 63. padobranska brigada Vojske Srbije odbila naređenje da se pridruži policiji u razbijanju protesta u Nišu.

U saopštenju MO koje prenosimo u celosti, te su tvrdnje demantovane.

“Povodom zlonamerne i lažne vesti koju je izrekao Dejan Pavlović, predsednik jednog od nereprezentativnih sindikata u Vojsci Srbije, a koju su preneli pojedini mediji, Ministarstvo odbrane obaveštava javnost da se sve jedinice Vojske Srbije pa i 63. padobranska brigada upotrebljavaju samo u skladu sa Ustavom i Zakonom o Vojsci Srbije.

63. padobranska brigada nije namenjena za borbu sa nasilnim demonstrantima i nije nikada dobila naređenje za bilo šta slično.

Nadležni organi Vojne policije pozvaće na saslušanje Dejana Pavlovića da kao pripadnik Vojske Srbije da obaveštenje na okolnosti date izjave medijima kojom je plasirao laži o Vojsci Srbije.

Pozivamo medije da ne objavljuju ovakve lažne vesti i da budu svesni da su odgovorni za posledice koje mogu da nastupe zbog lažnih vesti koje objavljuju i kojima uznemiravaju javnost”, stoji u saopštenju.