Ministarka pravde: “Nezabeležen napad na Aleksandra Vučića”

2

(Beta) – Ministarka pravde Maja Popović izjavila je danas da “tekst objavljen na portalu ‘КRIK’ predstavlja do sada nezabeležen napad na predsednika (Srbije) Aleksandra Vučića”.

Popović je u pisanoj izjavi navela da je “isti tekst brutalni primer gnusnih laži i spinovanja u cilju pokušaja diskreditacije kako predsednika Vučića tako i njegove porodice i saradnika”.

“Postavlja se pitanje na koji način su novinari КRIК-a došli do iskaza okrivljenog (Veljka) Belivuka i da li su imali saglasnost ovlašćeog tužioca da isti plasiraju u medije. I ako prenebregnemo ove veoma važne činjenice koje nesporno ukazuju na postojanje niza krivičnih dela postavlja se pitanje da li je normalno da novinari poklanjaju veru iskazu čoveka koji se sumnjiči za sticaj najtežih krivičnih dela”, kazala je Popović.

Ona je navela da se “u konkretnom slučaju radi o krivičnom premetu koji u ovom stadijumu tužilačke istrage nosi oznaku tajnosti”.

“Iako je svakom pravniku koji se ikada bavio krivicom poznato da okrivljeni u svojoj odbrani može da iznosi sve ono što smatra da mu ide u prilog, novinari КRIК-a i njihovi nalogodavci isti iskaz senzacionalistički plasiraju u bezuspešnom pokušaju da kompromituju predsednika Vučića. Umesto da hvale čoveka koji od Srbije pravi sigurnu i bezbednu zemlju bez kriminala oni i njihovi pretpostavljeni na svaki način žele da ga sklone iz političkog života”, navela je ministarka.

Popović je dodala da će “Ministarstvo pravde dati svoj maksimalni doprinos da Srbija bude pravna država u kojoj će svi izvršioci krivičnih dela biti adekvatno sankcionisani”.

Mreža za istraživanje kriminala i korupcije KRIK objavila je danas deo transkripta sa saslušanja osumnjičenog šefa kriminalne grupe Veljka Belivuka, koji se tereti za niz najtežih zločina, po kome je on izjavio “da je član Srpske napredne stranke od 2011. godine i da je predsednik Vučić od njega tražio razne usluge”.

2 KOMENTARA

  1. Vaš zadatak je da *zabeležite* sve optužbe, i nepristrasno ih proverite. Nije da iznosite paušalne i političke ocene unapred.

  2. gospodjo Popvic sta cete vi uraditi ako se na kraju balade ispostavi da covek nije lagao i da je rekao istinu, hocete li se izviniti novinarima i gradjanima ove zemlje????

Comments are closed.