Ministarka Kisić Tepavčević: “Kako to može da bude diskriminatorno?”

2
Printscreen/YouTube/ALO.RS

(Beta) – Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević izjavila je danas da smatra da predlog da se samo vakcinisanima protiv korona virusa u slučaju zaraze garantuje puna plata tokom bolovanja nije diskriminatoran, kako su ocenili pojedini mediji.

“Ne može da bude diskrimitarno kada svi imaju ono što je pokriveno zakonom. Znači 65 procenata, uz dodatnu stimulaciju onima koji su odgovorni i savesni”, rekla je Kisić Tepavčević nakon polaganja venaca kineskim novinarima poginulim u NATO bombardovanju.

Ona je rekla da je Vlada u četvrtak donela odluku kojom je izmenila preporuku sa početka pandemije, kada je odlučeno da svi koji se zaraze korona virusom imaju plaćeno odsustvo u potpunosti.

“Danas, u uslovima kada se približavamo broju od četiri miliona datih doza vakcina, kada su nam vakcine dostupne, svi oni koji su prilmili bar jednu dozu vakcine, u slučaju da imaju potvrđenu infekciju, da imaju 100 odstotno plaćeno odsustvo tokom bolovanja. A za sve one koji se nisu vakcinisali, da ta pokrivenost bude onakva kakva je po zakonu, odnosno 65 posto”, rekla je Kisić Tepavčević.

Ona je rekla da veruje da će se kolektivni ugovori u firmama, koji trenutno svim zaposlenima garantuju punu platu u slučaju bolovanja, izmeniti i da je ovo podrška onima koji se odgovorno ponašaju prema svom i zdravlju svog naroda.

Kisić Tepavčević je ocenila da će se većina poslodavaca ponašati u skladu sa ovom preporukom, iako ona nije obavezujuća.

2 KOMENTARA

  1. Diskriminatorno je davati nekom platu za svaki radni sat o onom sto uradi a nekom to sve nije potrebno vec dovoljno samo da mu se upise prisustvo. VI to nemozete videti jer niste postali to sto ste konkursom.

  2. Onda i puŠači ne treba da imaju placeno bolovanje,i tako dalje.Nije diskriminacija nego faŠizam

Comments are closed.