Ministar zdravlja Severne Makedonije, njegov zamenik i direktori bolnice podneli ostavke zbog nesreće u tetovskom kovid centru

1
(Beta/AP Photo/Visar Kryeziu)

(Beta) – Ministar zdravlja Severne Makedonije Venko Filipče objavio je večeras da je, kao moralni čin, podneo ostavku zbog požara u kovid centru bolnice u Tetvovu u kojem je poginulo 14 ljudi.

U onlajn obraćanju Filipče je rekao da ga je “tragedija u Tetovu mnogo pogodila, da kao lekar i minstar ima integritet i da je zato iz moralnih razloga ponudio ostavku premijeru Severne Makedonije”.

“Tragedija u Tetovu me mnogo pogodila, ali i mnogo žalim za poginulima. Saušestvujem sa njiihovim porodicama. Nema reči koje to mogu opisati, niti načina da se nadomesti taj gubutak. Kao lekar i ministar imam integritet, zato sam dans iz moralnih razloga ponudio pisanu ostavku premijeru Zoranu Zaevu”, naveo je Filipče (facebook.com/filipce.venko) u onlajn izjavi koju je dao u 19.00.

Povodom zahteva u javnosti da podnese ostavku, ministar zdravlja Severne Makedonije je juče popodne rekao će odluku o tome da li će podneti ostavku doneti kad se završi istraga u tetovskom kovid centru i da će na tome insistirati

“U mnogo medija i među pojedincima ima poziva za ostavku. Dozvolite da kažem da od odgovornosti niti bežim, niti ću bežati, ali ću insisitrati na tome i čekaću da završi istraga”, rekao je tada Filipče.

Ostavke zbog nesreće u kovid centru prethodno su danas popodne podneli zamenik ministra zdravlja Severne Makedonije Ilir Hasani, i direktor Kliničke bolnice u Tetovu Florin Besimi i ekonomski direktor te bolnice Artan Etemi.

Sva trojica su to objavila na Fejsbuku, objsašnjavajuči da su ostavke podneli iz moralnih razloga.

U požaru koji se dogodio u sredu uveče u montažnom modularnom centru bolnice u Tetovu poginulo je 14 osoba, od kojih dve, prema istrazi, nisu bile hospitalizvane, već članovi porodica pacijenata.

1 KOMENTAR

  1. Mozite do utre da podnesuvate ostavki (trebashe i porano , od milion drugi prichini ) , ama , ni sega , ni dovek , ne mozite , da ja nadoknadite bolkata na stadalnicite i na nivnite familii . Neznam za ovozemaljskiot sud , ama prekiot odozgora vi e zagarantovan !

Comments are closed.