Ministar: Stopiran konkurs za odlazak medicinskih sestara u Nemačku

4
BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/DS

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević najavio je da će sledeće godine biti razmotreno raskidanje ugovora sa Nemačkom o odlasku radne snage iz Srbije, preneo je RTS.

Zoran Đorđević je na konferenciji za novinare posle sednice Socijalno-ekonomskog saveta rekao da je ovogodišnji konkurs za odlazak medicinskih sestara na rad u Nemačku “zaustavljen”, jer je s partnerima dogovoreno da ove godine ne bude sproveden.

Takođe je naveo da je saglasan sa stavom predsednika Aleksandra Vučića da treba zaustaviti odlazak medicinskih sestara u Nemačku.

Upitan o raspisivanju novog konkursa Nacionalne službe za zapošljavanje i GIZ-a za odlazak u Nemačku, Đorđević je rekao da je taj konkurs zaustavljen i da ih više neće biti.

Precizirao da je dogovoreno da ove godine ne bude sproveden konkurs, a da će sledeće godine biti sagledano raskidanje ugovora sa Nemačkom.

Ministar je naveo da je neko ranije potpisao takav sporazum sa predstavnicima Nemačke.

4 KOMENTARA

  1. Политика: забрана, казни, санкција, неће донети никакав резултат,… уколико се претходно мерама владе не створе услови да сви људи овде напокон могу да живе достојно од свог рада. А овако, правити овде пословно окружење где је основни мотив инвеститорима ниска зарада и скоро потпуна обесправљеност радне снаге, па забрањивати њихов одлазак, је што би се рекло, “јалов посао”. Али, чиме се ви уоште бавите, ако не тиме.

Comments are closed.