Ministar odbrane Hrvatske o padu letelice u Zagrebu: “Moraćemo da razgovaramo sa NATO, ali ovo nije bila pretnja Hrvatskoj”

0
Printscreen/YouTube/N1

Ministar odbrane Hrvatske Mario Banožić izjavio je da je u intenzivnoj komunicakiji i saradnji sa susednim zemljama koje su članice NATO, kao i da će se čuti sa čelnikom Alijanse Jensom Stoltenbergom povodom pada bespilotne letelice u Zagrebu sinoć.

Poslao je i poruku svim hrvatskim građanima da ovo „verovatno nije bila pretnja za RH, da nema mesta strahu, te da će na osnovu kriminalističkih saznanja dobiti informaciju više, na temelju koje će obaveštavati javnost“

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović ocnio je da je reč o ozbiljnom incidentu.

„Građane pozivam da budu mirni jer ovakve se stvari u ratnom sukobu mogu dogoditi. Moramo utvrditi kako je do ovog došlo i da ova letelica veličine aviona nije srušena”, rekao je Milanović, a prenosi Jutarnji list.

“Istražuje se kako je ova letelica provela ovoliko vremena u vazduhu Radari su je detektovali. Ovo nije trenutak za prozivke. Mene zanima kako je jedna nesofticirana letelica provela sat vremena u našem vazdušnom prostoru. Znamo da nije iz regiona”, rekao je hrvatski predsednik.