Ministar Novica Tončev zadužen za unapređenje razvoja nedovoljno razvijenih opština

  1

  Novica Tončev, ministar bez portfelja biće zadužen za unapređenje razvoja nedovoljno razvijenih opština na teritoriji Republike Srbije. Prvi koraci kabineta ministarstva bez portfelja biće analiza trenutne situacije i identifikacija problema i potreba pojedinačnih opština, a osnovni zadatak pružanje podrške u njihovom sagledavanju i rešavanju.

  “Ključna namera Vlade Republike Srbije na čelu sa premijerkom Anom Brnabić i predsednika Aleksandra Vučića, kao nosioca ideje o brzom ekonomskom razvoju svih opština u Srbiji, jeste rad na osposobljavanju nerazvijenih i devastiranih opština za njihovo kvalitetno i efikasno funkcionisanje” – izjavio je Novica Tončev.

  Novica Tončev je rođen 9. decembra 1962. u Nišu. Osnovnu i srednju školu pohađao je u Surdulici gde i danas živi i radi. Akademske i doktorske studije Građevinskog fakulteta u Nišu, na odseku visokogradnje, završio je sa najvišom ocenom. Iz oblasti građevine objavio je nekoliko stručnih i naučnih radova i godinama svoje znanje potvrđuje na čelu uspešne porodične kompanije “Tončev gradnja”. Član je izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije i predsednik Fudbalskog saveza regiona istočne Srbije.

  Društveno političko angažovanje:

  •           1990 – 2000 – predsednik mesne zajednice Božica

  •           1996- 2000 – član izvršnog saveta Skupštine opštine Surdulica

  •           2000-2004- potpredsednik Skupštine opštine Surdulica

  •           2008-2014 – predsednik opštine Surdulica

  •           2014 – 2020 – predsednik Skupštine opštine Surdulica

  U više navrata biran je za narodnog poslanika.

  Član je Glavnog odbora Socijalističke partije Srbije od 2010, a za potpredsednika partije izabran je 2012.

  1 KOMENTAR

  Comments are closed.