Ministar zdravlja u Vladi Srbije dr Zlatibor Lončar razgovarao je sa predstavnicima Fondacije „Jedro” koji su ga upoznali sa aktuelnom situacijom vezano za lečenje dečaka obolelih od Dišenove mišićne distrofije. Tom prilikom predstavnici Fondacije “Jedro” koju su osnovale porodice dečaka obolele od mišićne distrofije upoznali su ministra Lončara sa radom Fondacije i obavestili ga o humanitarnoj akciji prikupljanja sredstava za lečenje petorice obolelih decaka koja je trenutno u toku. 

S obzirom da je reč o novoj terapiji, predstavnici Fondacije predočili su da su svesni da ne postoji mogućnost da trošak lečenja bude pokriven sredstvima koja obezbeđuje država, ali da bi Fondaciji značila podrška resornog Ministarstva koja bi se odnosila na tehničke i logističke aspekte kampanje, a pre svega na podršci koju bi petorica dečaka dobila od lekara i celog zdravstvenog sistema u toku terapije. Ministar Lončar saglasio se i potvrdio da Fondacija apsolutno može računati na ovaj vid pomoći i da će Ministarstvo u svim mogućim okvirima podržati humanitarnu akciju i biti podrška dečacima i njihovim porodicama kroz proces primene terapije. 

Predstavnici Fondacije su obavestili ministra Lončara da je ideja da ova akcija bude samo početak i da bi se nakon njene uspešne realizacije organizovalo dalje uključivanje dečaka koji boluju od Dišenove mišićne distrofije u dobijanje nove terapije. Takođe, istaknuta je mogućnost da zajedničkom akcijom sa Minisitarstvom zdravlja i svim nadležnima terapija dovede u Srbiju od čega bi korist imali kako oboleli tako i sama država i medicinski sistem RS.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.