Ministar Houk pozdravio odluku suda, nije mnogo o Novaku: “Odbrana granice, 43 miliona doza vakcine, 91,6 odsto vakcinisanih…”

1
EPA-EFE/LUKAS COCH

Australijski ministar Aleks Houk koji je “izbacio” Novaka Đokovića sa obogodišnjeg Australijen opena, posle presude suda po kojoj je odbijena žalba Novaka Đokovića izdao je saopštenje u kojoj je “pozdravio jednogasnu odluku sudskog veća”. Njegovo saopštenje preneli su mediji koji prate slučaj Novaka Đokovića.

Mnogi su primetili da je Houk tek četvrti čovek koji je uspeo da izbaci Đokovića sa Australijen opena od 2011. godine.

“Politika snažne odbrane granica očuvala nas je tokom ove pandemije, što je rezultiralo jednim od najnižih nivoa smrtnosti, najsnažnijih ekonomskih oporavaka i najviših stopa vakcinisanosti u svetu. Snažna odbrana granica je takođe fundamentalni faktor društvene kohezije koja nastavlja da jača uprkos pandemiji.

Australijanci su načinili velike žrtve do ovog trenutka i Morisonova vlada je čvrsto posvećena odbrani ove pozicije, što narod Australije i očekuje.

Do danas je pruženo oko 43 miliona doza vakcine i više od 91,6 odsto Australijanaca starijih od 16 godina je potpuno vakcinisano.

U skladu sa tim, Australija je u prilici da korak po korak, bezbedno otvara međunarodne granice kao rezultat programa vakcinacije”, naveo je Houk.

SVE O DANAŠNJEM PROCESU I ODBIJANjU ŽALBE NOVAKA ĐOKOVIĆA PROČITAJTE OVDE.

1 KOMENTAR

  1. Ne kapiram jel ovo neko zezanje! Najpre smo se odusevili zbog glupe greske ministra u navodjenju razloga za ukidanje vize – zvanicno je 95% australijanaca vakcinisano, znaci svi, tako da NEMA opasnosti da Djokovic “motivise” bilo koga u smislu vakcine. Poslali smo to noletovim advokatima i oni NI REC o tom, najcvrscem pravnom argumentu – po australiskom pravu niko ne moze biti opasnost za nesto sto nije moguce (NEMA hipoteticke opcije), ali mora da se naglasi. Kao da su hteli da ovako zavrsi.

Comments are closed.