U jednom „brifingu za visoke obaveštajne zvaničnike“ koji se nalazi u arhivima CIA od 26. septembra 2000. godine navodi se da bi Milošević mogao da proglasi pobedu, ali da bi to bila „velika iskra“ za potencijalno nasilne demonstracije, dok je neizvesna podrška njegovih bezbednosnih snaga.

U izveštaju američke tajne službe dalje se navodi da bi Milošević mogao da ponudi sporazum Koštunici kojim bi priznao pobedu, pod uslovom da se Miloševiću dozvoli da završi svoj mandat do kraja juna 2001. godine…

Kakav je, prema dokumentima iz arhive CIA, bio Miloševićev plan, kako je izgubio podršku vojske, kakvi su bili planovi NATO u slučaju njegove pobede, čitajte u novom Nedeljniku.

U novom broju Nedeljnika čitajte veliko istraživanje o dokumentima CIA objavljenim u sistemu „CIA Records Search Tool“ (CREST), u kom se nalazi oko 930.000 dokumenata, sa više od 12 miliona stranica, gde se Jugoslavija spominje u ukupno 21.891 dokumentu.

Kako su partizani lažnim vestima pridobili podršku Amerike i Velike Britanije, ko je oklevetao Dražu Mihailovića, sovjetska krtica koja je ujedinila Tita i Čerčila, kako su Titovi telohranitelji pokušali da ga smaknu na Bledu, američka istina o ubistvu generala Arsa Jovanovića, kako je Sovjetski Savez spremao invaziju na Jugoslaviju, jesu li obaveštajci predvideli raspad i rat u Jugoslaviji posle Titove smrti, kako je Milošević bio spreman da ponudi sporazum Koštunici i da se tako održi na vlasti, a uoči 5. oktobra NATO je imao planove da interveniše u Crnoj Gori…

CEO TEKST ČITAJTE U PRAZNIČNOM DVOBROJU NEDELJNIKA NA DUPLO VEĆEM BROJU STRANA, KOJI JE NA KIOSCIMA OD ČETVRTKA 25. APRILA.

Digitalno izdanje dostupno na NOVINARNICA.NET

*Napomena: Naredni broj Nedeljnika izlazi 9. maja


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.