Milošević je pitao Stambolića: “Zašto se ti toliko bojiš ulice i naroda?” Stamoblić je odgovorio: “Bojim se onih koji narodom mogu manipulisati”

0
EPA PHOTO/Imre SZABO

Na sednici Predsedništva Jugoslavije, predsedavajući Lazar Mojsov došapnuo je Stamboliću “da su svi prisutni uvereni kako sve pohode Srba sa Kosova organizuje upravo on” i da “jedino on može da ih spreči”.

“Zaprepašćen, pozivam stenografe da ostanu, a učesnicima sednice, uz odobrenje Mojsova, ponovim to što mi je on upravo rekao. Zatim, povišenim glasom, drži neki nervozan govor o nemogućnosti saradnje uz takvo nepoverenje, takve insinuacije. Pri tome ćuti o onome što mu je poznato, koliko i meni, ko zapravo podbada sve te ljude na proteste. Još ne mogu da verujem da su me u tom pogledu zamenili za Dobricu Ćosića”, sećao se Stambolić.

Jednom drugom prilikom, u sličnom okruženju, dok je isticao kako je “ulica domaći teren i šansa samo za nacionaliste, da nam oni, samo na ulici, mogu preoteti narod”, Milošević ga je prekinuo upadicom: „Zašto se ti toliko bojiš ulice i naroda?“

„Ne bojim se ja naroda, no onih koji sa narodom mogu manipulisati“, odgovorio je Stambolić.

CEO TEKST U MAGAZINU “ISTORIJA” KOJI SE DOBIJA NA POKLON UZ NOVI NEDELJNIK OD ČETVRTKA 22. SEPTEMBRA. DIGITALNA IZDANJA DOSTUPNA NSTORE.RS

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite ime