Predsednik Novog DSS (Novi DSS) Miloš Jovanović ponovio je danas da, prema ugovoru koji su potpisale opozicione stranke i inicijativa ProGlas, ukoliko ne dođe do promene izbornih uslova i ne budu prihvaćeni zahtevi opozicije, te stranke neće učestvovati na izborima.

On je gostujući u emisiji „Iza vesti“ na televiziji N1 kazao da je na razgovoru sa predstavnicima vlasti opozicija iznela tri zahteva, ali da je najsporniji bio onaj da se svi lokalni izbori održe istog dana, saopštila je danas ta stranka.

„Ne znam zašto im je to toliki problem. Pritom je to jako bitno iz dva razloga. Prvi je kako bi se smanjila mohućnost zloupotrebe prava na prebivalište,a drugi kako bi se građani motivisali da izađu na izbore“, rekao je Jovanović.

Dodao je i da je opozicija vladajućoj strukturi predložila rešenje kako je moguće da lokalni izbori budu održali istog dana.

„Moguće je leks specijalisom ili izmenom i dopunom zakona o državnoj upravi i lokalnoj samoupravi i to može brzo da se reši. Sve smo im dali gotovo“, naglasio je Jovanović.

On je podvukao da će sutra situacija biti mnogo jasnija jer je sutra krajnji rok za raspisivanje izbora u Beogradu.

„Videćemo kako će se vlast poneti. Da li će prihvatiti naše zahteve. Mi smo odluke doneli, sada ostaje samo da vidimo šta su oni odlučili“, zaključio je Jovanović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.