Miloš Jovanović: “Ne vidim kako je moguće da sarađujem sa SNS. Voleo bih da Dule Vujošević pređe cenzus pa da vidimo da li ja držim reč ili neko drugi ne drži”

0
(BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC)

Predsednički kandidat ispred koalicije NADA i lider Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Jovanović rekao je da je pogrešno danas prenet tokom gostovanja na jednoj drugoj televiziji i da je rekao da bi “bio sa Srpskom naprednom strankom kada se oni ne bi ponašali kako se ponašaju”.

Istakao je da ne vidi “kako je moguće da prihvati i uopšte dobije ponudu SNS-a”, dok je na pitanje “ukoliko bude moguće da dobije ponudu i prihvati je” odgovorio da bi to bilo u slučaju “radikalizacije na međunarodnoj sceni”.

“Da Sjedinjene Države i Evropska unija kažu Srbiji: ‘Sada i vi morate potpuno da se poravnate sa našom politikom prema Rusiji, da morate da uvedete sankcije” i slično, i vlast kaže: ‘Ne pada nam na pamet’. I stvori se novi front, gde ja između korupcije – koja me užasno nervira – odsustva pravne države i bezakonja i srpskih fundamentalnih interesa, biram ovo poslednje. Ali to se neće desiti“, rekao je Jovanović, a prenosi N1.

Naveo je da o tome ipak priča zato što je odgovoran političar i čovek i zato što neće da laže jer, kako kaže, “ako postoji jedan odsto da se to desi, postoji jedan odsto, a 99 odsto je šansa da se to neće desiti”.

“U Beogradu smo spremni i mislimo da su promene poželjne, to smo jasno rekli i u kampanji. Kad je koncentracija moći u rukama jednog čoveka, mislim da nije loše da se malo podeli, da se uravnoteži, i da je Beograd bila dobra prilika za to”, naveo je Jovanović.

„Ako ima šanse mi smo svakako tu, rekao sam to i kolegama opozicije, ako može da se podrži i Boris Tadić i Dule Vujošević da pređe cenzus, tu smo, i podržaćemo. Ako može da se pravi većina, tu smo i bićemo deo te većine“, dodao je Jovanović.

Rekao je da “moli Boga da se ponove izbori na nekim izbornim mestima u Beogradu pa da Dule Vujošević pređe cenzus i da se vidi “da li ja držim reč, ili neko drugi drži reč“.

“Ja sa puta svog i svega onog što su moja ubeđenja nikada nisam skretao”, rekao je Jovanović.

“Moj plan je da ne budem večna opozicija jer se bavim politikom da bi nešto menjao, ali još manje mi je plan da ulazim u vlast po svaku cenu. Dakle, ne zanima me vlast ako ne mogu da sprovodim svoju politiku”, kaže Jovanović i dodaje da je njegova politika ono što oni (SNS) ne mogu da prihvate od Beograda do republike.

“A to je promena izbornog sistema, ozbiljna borba protiv korupcije, protiv lažnih diploma, protiv partijskog zapošljavanja”, naveo je Jovanvoić i naglasio kako je moguće da dođe sa saradnjom sa SNS, iako se, kako kaže, u nekim stavovima sa njima slaže.

“To nikad nisam krio, kao što nisam krio ni kritike”, rekao je Jovanović.

On kaže da je urbanizam Beograda u potpunosti u privatnim rukama i ova vlast nije htela ili nije mogla sa tim da se izbori. Jovanović je zahvalio svima koji su ukazali poverenje koaliciji NADA navodeći da su ostvarili “solidan rezultat”.

“Nisam ništa posebno zadovoljan, ostvarili smo ciljeve, uspešno smo prešli jednu etapu”, zaključio je Jovanović.