“Milo Đukanović zapretio Dodiku uoči glasanja za Deklaraciju o položaju Srba u Crnoj Gori”

2
Foto: Profimedia

Visoki funkcioner Srpske demokratske stranke (SDS) Vukota Govedarica izjavio je da je crnogorski predsednik Milo Đukanović upozorio srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika da će svim poslanicima njegove stranke i njemu lično biti zabranjen ulazak u Crnu Goru ako parlament Republike Srpske usvoji Deklaraciju o položaju Srba u Crnoj Gori.

“Prema informacijama koje imam, Đukanović je (pre dva dana) telefonom pozvao Dodika i rekao mu da će, ukoliko Narodna skupština RS usvoji takvu deklaraciju, biti zabranjen ulazak u Crnu Goru svim poslanicima (Dodikovog) Saveza nezavisnih socijaldemokrata, da neće moći da dođu ni kao turisti i da neće imati pristup svojoj imovini koju očito imaju u toj državi”, rekao je Govedarica za bijeljinsku BNTV.

Govedarica, bivši predsednik SDS, kazao je i da je Đukanović upozorio Dodika da je pitanje da li će i on (Dodik) moći da uđe u Crnu Goru.

“Prema mojim saznanjima, Dodik je pozvao svoje poslanike i rekao da ne mogu da glasaju za Deklaraciju koju je predložio član poslaničkog kluba SDS u Narodnoj skupštini RS Nebojša Vukanović”, naveo je Govedarica.

Skupština RS nije juče usvojila Deklaraciju o položaju Srba u Crnoj Gori jer za nju nisu glasali poslanici skupštinske većine predvođene Dodikovim SNSD-om.

(Beta)

2 KOMENTARA

  1. Ovo je događaj iz edicije #nijesedesilo
    Dodik i bata imaju zajedničku građevinsku firnu, pola NS gradilišta je njihovo. Vladajuća ekipa u Srbiji i don Milo takođe blisko sarađuju. Jel zaista mislite da bi oni ugrozili lične lukrativne poslove zbog takvih banalnosti?
    Ovaj Govedarica mi deluje prilično maštovit i naivan.

  2. Оп, цврц ! Ајд’ сад ви запретите Милу и братији да неће видети ни прелетети Србије и Српске ! Смете ли ? Наравно да не, подвићете репиће. Према томе, не глуматајте патриотизам, тамо где су вам лични интереси пречи.

Comments are closed.